Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση Αγοραστού – Μιχαλάκη με τον Μπλουγούρα

Συνάντηση εργασίας είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός με τον Πρόεδρο  της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων  Χρήστο Μπλουγούρα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια προς όφελος της επιχειρηματικότητας ενώ συζητήθηκαν νέες δράσεις και πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο κ. Μπλουγούρας εξήρε τις προσπάθειες της Περιφέρειας για τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων, όλων των κλάδων εμπορίου και επιχειρηματικότητας προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στον δύσκολο ρόλο τους ως μοχλού ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με προγράμματα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 713 εκατ. ευρώ που οδηγούν σε επενδύσεις άνω του 1,5 δις ευρώ τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία:  από τα προγράμματα Επενδύω και Επανεπενδύω στη Θεσσαλία και  τον Αναπτυξιακό Νόμο ενισχύθηκαν συνολικά 1.274 επιχειρήσεις,   τα  προγράμματα ΑΝΑΣΑ Ι και ΙΙ ενίσχυσαν τη ρευστότητα σε συνολικά 7.983 μικρές επιχειρήσεις,   ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια Leader,   Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ,  ενίσχυση  ίδρυσης και λειτουργίας τουριστικών  μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενίσχυση  αγροτικής επιχειρηματικότητας, ενίσχυση εργαζομένων επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας λόγω της πανδημίας κ.α..

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή