Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση Δημοτικής Αρχής Αργιθέας με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό

Ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, μαζί με τους Αντιδημάρχους Μπάμπη Πούλιο, Ηλία Τσιατσιάνη και Όλγα Κορλού, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλία Παπαδήμα και το Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Γραμμένο πραγματοποίησαν επίσημη συνάντηση και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αργιθεάτικης καταγωγής Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος.

Κατά τη διάρκεια της μακράς σύσκεψης, τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή και κατατέθηκε αναλυτικό υπόμνημα διεκδικητικών πυλώνων. Μεταξύ άλλων, ειδική αναφορά έγινε στην ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης των κρίσιμων οδικών αξόνων: «Βραγκιανά – Κέδρα», «Αργύρι – Γέφυρα Καταφυλλίου», «Διασταύρωση Ι.Μ. Σπηλιάς – Λίμνη Στεφανιάδας – Αετοχώρι – Μάραθος», «Γκρόπες – Ανθηρό», «Καρυά – Κουμπουριανά», «Ελληνικά – Βαλκάνο», «Πετρίλο – Φυλακτή», «Άγιος Νικόλαος – Τύμπανος», «Πετρίλο – Τροβάτο». Επίσης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα βελτίωσης και συνεχούς συντήρησης του υπάρχοντος περιφερειακού οδικού δικτύου, καθώς και η σπουδαιότητα να ξεκινήσουν οι εργασίες της πρόσφατης δημοπράτησης αποκατάστασης βατότητας από τη Γέφυρα Κοράκου προς Μουζάκι.

Η πολυεπίπεδη συνδρομή της Περιφέρειας στη βελτίωση της καθημερινότητας του μόνιμου πληθυσμού, η επαναφορά του πάγιου αιτήματος της Σήραγγας Τυμπάνου, η προοπτική του έργου στον Αχελώο, η Μεγάλη Σκάλα και το Περιφερειακό Ιατρείο Ανθηρού, η αξιοποίηση της αρχής της ορεινότητας για την άντληση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, η συντεταγμένη ανάδειξη της περιοχής και του πολιτιστικού της υποβάθρου κ.ά. ήταν ορισμένα από τα θέματα που επίσης συζητήθηκαν διεξοδικά.

Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη να επισκεφθεί την Αργιθέα όταν το επιτρέψουν οι συνεχείς υποχρεώσεις του, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, από τη συνάντηση τέθηκαν οι γερές βάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την αποδοτική συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου προκειμένου να δρομολογηθεί η εξασφάλιση μίας καλύτερης ποιότητας ζωής των Αργιθεατών, η οριστική άρση της οδικής απομόνωσης της περιοχής και η καθιέρωση της Αργιθέας ως κορυφαίο εναλλακτικό προορισμό.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή