Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση εκπροσώπων των ΤΟΕΒ στη Φαρκαδόνα

Την Παρασκευή 16.12.2022 έλαβε χώρα συνάντηση στο Δημαρχείου του Δήμου Φαρκαδώνας, παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Αγναντή Σπυρίδωνα και του Αντιδημάρχου του Δήμου Φαρκαδόνας κ Ιωάννη Γεωργουλόπουλου, των Δ.Σ. των ΤΟΕΒ Ζάρκου, ΤΟΕΒ Τιτανίου, ΤΟΕΒ Σελλάνων, ΤΟΕΒ Λυγαριάς, ΤΟΕΒ Πηγής, ΤΟΕΒ Ράξας, ΤΟΕΒ Μουριάς, ΤΟΕΒ Κεφαλόβρυσου Μικρού, ΤΟΕΒ Φηκής, ΤΟΕΒ Διαλεχτού, ΤΟΕΒ Ριζώματος, ΤΟΕΒ Μεγάλων Καλυβίων, ΤΟΕΒ Δαμασίου, ΤΟΕΒ Γόμφων, ΤΟΕΒ Αγίων Αποστόλων, ΤΟΕΒ Θεόπετρας, ΤΟΕΒ Κλοκωτού, ΤΟΕΒ Μεγάρχης, ΤΟΕΒ Ταουσάνης, ΤΟΕΒ Περιστέρας, ΤΟΕΒ Σαρακίνας, ΤΟΕΒ Βασιλικής, ΤΟΕΒ Λυγαριάς, ΤΟΕΒ Ρογγίων, ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδας, ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων και ΓΟΕΒ ΣΕ Θεσσαλίας κατά την οποία καθορίστηκε το πλαίσιο των αιτημάτων των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων τα οποία χρήζουν άμεσης ρύθμισης από την πολιτεία, τα οποία είναι:

1. Η αναδρομική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων και την θεσμοθέτηση αγροτικού τιμολογίου το οποίο θα κυμαίνεται στο κόστος παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος.

2. Η θέσπιση κινήτρων προκειμένου να ενταχθούν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων σε ενεργειακές κοινότητες με ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού (πχ αυξημένη χρηματοδότηση για την υλοποίηση ενεργειακής κοινότητας).

3. Μερική ανάκτηση του περιβαλλοντικού κόστους και κόστους πόρου ώστε το περιβαλλοντικό τέλος να κυμαίνεται και για την Θεσσαλία στα επίπεδα της υπόλοιπης χώρας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή