Συνάντηση για το κρούσμα κορωνοϊού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

5 Oct 2020 Καρδίτσα

Ο Δήμος Σοφάδων ενημερώνει τους δημότες για την ύπαρξη ενός κρούσματος κορωνοϊού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων. Μετά από συνεννόηση του Δήμου με την Διεύθυνση του σχολείου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων το σχολείο έμεινε κλειστό την Δευτέρα 5/10/2020. Ήδη την Κυριακή πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο κτίριο του σχολείου.

Το πρωί της Δευτέρας στο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, του προέδρου των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου κ. Αθ. Παππά, του προέδρου των Σοφάδων κ. Ντίνου Σακκά, του Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Αθανασόπουλου, εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου.

Στη συζήτηση οι γονείς έθεσαν επιτακτικά το αίτημα, πέραν της 14ημερης καραντίνας που προβλέπεται,  να γίνουν τεστ σε όλους τους μαθητές του τμήματος που εντοπίσθηκε το κρούσμα, καθώς επίσης στον εκπαιδευτικό της συγκεκριμένης τάξης και τους εκπαιδευτικούς  ειδικοτήτων που δίδαξαν στην αίθουσα.

Παρότι μια τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται, ο Δήμαρχος Σοφάδων δεσμεύθηκε ότι εφόσον εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων τα τεστ θα πραγματοποιηθούν με το κόστος να το αναλαμβάνει η Σχολική Επιτροπή. Ο ίδιος ζήτησε την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπονται για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Τέλος οι γονείς εξήραν την απόφαση να μην λειτουργήσει το σχολείο τη Δευτέρα καθώς υπήρχε έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, ζητώντας να  παραμείνει κλειστό και την Τρίτη.  Ο κ. Σκάρλος ξεκαθάρισε πως το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά, πέραν φυσικά του συγκεκριμένου τμήματος.

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Ευαγγελίας Νικ. Αγγελοπούλου …
Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Μικρή Υποχώρηση της Θερμοκρασίας από την Επόμενη Εβδομάδα …
To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

Η μερική ή ολική μετεγκατάσταση είναι θέμα ολοκληρωμένης μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία …