Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση Κ. Αγοραστού με τον εκπρόσωπο της εταιρίας παραγωγής Blonde

Ξεκινούν στο  Νότιο Πήλιο  τα γυρίσματα της ισπανικής ταινίας  Haunted Heart του βραβευμένου με Οscar σκηνοθέτη Fernando Trueba

Ξεκινούν στις  19 Σεπτεμβρίου   από το Τρίκερι, τα γυρίσματα της   ισπανικής ταινίας Haunted Heart του βραβευμένου με Οscar σκηνοθέτη Fernando Trueba.  Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  μέσω του Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών παραγωγών  Film Office Thessaly,   συνεργάζεται στενά με την εταιρία παραγωγής  Blonde, για  την ομαλή  και ασφαλή διεξαγωγή των γυρισμάτων και την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον εκπρόσωπο της  Blonde  Νίκο Κυρίτση και ενημερώθηκε για τις ανάγκες της παραγωγής και το χρονοδιάγραμμα των γυρισμάτων, που  θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 Νοεμβρίου σε Τρίκερι,  Αγία Κυριακή και  Κόττες. Η παγκόσμια προβολή της ταινίας αναμένεται να  αυξήσει σημαντικά το τουριστικό ενδιαφέρον  συνολικά για την περιοχή του Πηλίου και να ενισχύσει οικονομικά την τοπική κοινωνία,  ενώ παράλληλα συνιστά  μεγάλη τουριστική προβολή για τη χώρα  στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας την θετική εικόνα της ως  προορισμού φιλικού για κινηματογραφικά γυρίσματα.

Η εταιρεία  Blonde  έχει διακριθεί για την δουλειά της σε πολυάριθμες εγχώριες και διεθνείς παραγωγές όπως το «ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ» του Σωτήρη Τσαφούλια για την COSMOTE TV, το  TEHRAN για την APPLE TV, το ΤREADSTONE για την UNIVERSAL, το 42C για την COSMOTE και την Tanweer Productions, το ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ σε σενάριο Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη για λογαριασμό της Tanweer Productions και το JACK RYAN (τρίτη σεζόν – καλοκαίρι 2021), μέσω της νεοσύστατης ΒFF IKE που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τη συγκεκριμένη παραγωγή.

Η κεντρική πλοκή του σεναρίου  της ταινίας Haunted Heart έχει ως εξής: Ο πρωταγωνιστής, Ματ Ντίλον,  ζει μία ήσυχη ζωή σε ένα όμορφο και καταπράσινο απομονωμένο μέρος στην Ελλάδα. Έχει στην κατοχή ένα οίκημα το οποίο έχει μετατρέψει σε εστιατόριο. Την άνοιξη δουλεύει τον κήπο του και προετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους πελάτες του καλοκαιριού που φτάνουν με μικρά βαρκάκια. Είναι ένας χαρακτήρας “κλειστός” που προτιμάει να περνάει το χρόνο του μόνος. Το νησί είναι το ησυχαστήριό του, για αυτό και παραμένει εκεί απομονωμένος όλο το χειμώνα. Όταν στις αρχές του καλοκαιριού προσλαμβάνει μία νέα υπάλληλο, παρασύρεται σταδιακά από τα συναισθήματά του για εκείνη και ο κύκλος της μοναξιάς του σπάει, αφήνοντας να βγουν στην επιφάνεια αναπάντεχα μυστικά του παρελθόντος του…

Οι παραγωγικές ανάγκες που προκύπτουν αφορούν σε:

– Εξωτερικά γυρίσματα σε σοκάκια του χωριού Τρίκερι, συγκεκριμένα η διαδρομή από την πλατεία του χωριού έως το ναό της Αγίας Τριάδος.

– Εξωτερικά γυρίσματα σε σοκάκια και προβλήτες του χωριού Αγία Κυριακή με διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο σημείο μπροστά από τις ταβέρνες “Τρεχαντήρι” και “Ο Κάβος” με στόχο τη δημιουργία σκηνικού χώρου (υπαίθρια αγορά).

– Εξωτερικά γυρίσματα σε δασικές εκτάσεις στη διαδρομή από Τρίκερι προς Αλογόπορο. Πρόκειται για σκηνές κυνηγητού με συμμετοχή 2 ηθοποιών και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του φυσικού τοπίου.

– Χρήση υπαίθριων parking (δυτικό & ανατολικό) στην Αγία Κυριακή για τη δημιουργία Unit Base (στάθμευση των τεχνικών οχημάτων και προσωρινή τοποθέτηση τεντών για την κάλυψη αναγκών προετοιμασίας και αναμονής του συνεργείου και των ηθοποιών).

– Εξωτερικά γυρίσματα στην παραλία Αγία Βάσω.

– Εξωτερικά γυρίσματα στις θαλάσσιες περιοχές εντός των κόλπων της Αγίας Kυριακής, της παραλίας Αγίας Βάσως και στις Κόττες.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή