Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση Κωτσού με Βορίδη

«Διασφάλιση όλων των εργαζομένων που μένουν εκτός από το Βοήθεια στο Σπίτι»

Ζήτησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή Βορίδη

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη. Στο επίκεντρο της συζήτησης των 2 αντρών βρέθηκε το θέμα που έχει προκύψει μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 4Κ/2020, όπου περίπου 250 εργαζόμενοι μένουν εκτός.

Ο κ. Κωτσός τόνισε στον κ. Βορίδη ότι οφείλουμε να διασφαλίσουμε όλους τους εργαζομένους που εργάζονται ήδη στο «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς πολλοί από αυτούς δουλεύουν περισσότερο από 20 χρόνια είναι άδικο να μείνουν εκτός. Ως πιθανή λύση ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής πρότεινε την επέκταση του προγράμματος καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο ουσιαστικά προγράμματα στήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας. Επιπλέον, ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών να δοθεί δυνατότητα ρύθμισης των χρεών σε δήμους με δόσεις.

Ο κ. Βορίδης για την προκήρυξη 4Κ/2020 και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ενημέρωσε τον κ. Κώτσος ότι είναι ενήμερος και αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του προβλήματος και ότι μόλις ολοκληρωθεί η προκήρυξη θα εξεταστούν όλες πιθανές λύσεις έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όσον αφορά τη ρύθμιση των χρεών, ο Υπουργός ήταν θετικός και θα το εξετάσει με το οικονομικό του επιτελείο έτσι ώστε να προχωρήσει σε έκδοση της απόφασης.

Πιο συγκεκριμένα μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν  πλήρως και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα. Στο Νομό Καρδίτσας το πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία του όταν ήμουν πρόεδρος της ΑΝΚΑ και γνωρίζω από πρώτο χέρι τη σπουδαιότητα του αλλά και το αξιέπαινο έργο των εργαζόμενων. Ζήτησα από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη να μεριμνήσει έτσι ώστε να μη μείνουν εκτός εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν κάνει αυτοσκοπό της ζωής τους τη φροντίδα των ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη όλα αυτά τα χρόνια. Είναι σημαντικό να προχωράμε σε καίριες παρεμβάσεις οι οποίες θα έχουν πραγματικό αποτέλεσμα και θα βελτιώνουν τις ζωές των πολιτών»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή