Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση Μαράβα με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης

Έγιναν προτάσεις για την εμπορική αναζωογόνηση της Πύλης και της ευρύτερης περιοχής

Τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα στο Δημαρχείο  επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Αδαμόπουλο συνοδευόμενο από τον Ταμία κ. Χρήστο Παλαιό, τον Γ. Γραμματέα κ. Παναγιώτη Μπλετσογιάννη και τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Τσόλα, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 10:00 ,  προκειμένου να εκθέσουν κάποια προβλήματα που αφορούν τον Εμπορικό κόσμο της Πύλης, αλλά και του Δήμου γενικότερα.

Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που έθεσε ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Αδαμόπουλος  τα οποία ανέφερε με ιεραρχική σειρά και ήταν τα εξής:

Πρώτο αίτημα που τέθηκε στο τραπέζι της κουβέντας μεταξύ του Δημάρχου και του Προέδρου ήταν οι πινακίδες που πρέπει τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία της Πύλης που αναφέρονται οι επιχειρήσεις της Πύλης και τα εμπορικά καταστήματα, μετά την κατασκευή και λειτουργία του νέου Περιφερειακού δρόμου στην Πύλη που άλλαξε κάποια δεδομένα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή.

Το δεύτερο ήταν ένα αίτημα που  κατατέθηκε εγγράφως  από τον Σύλλογο προς τον Δήμο δηλ. την  απαλλαγή των καταστημάτων από τα δημοτικά τέλη κατά το έτος  2021 λόγω του Κορονοϊού που παρέμειναν κλειστά.

Τα άλλα θέματα αφορούσαν τα εξελισσόμενα έργα που τρέχουν στην Πύλη.

Πάνω σ΄ όλα αυτά ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας  ανέφερε διεξοδικά:

Πρώτα και κύρια τόνισε την επέκταση και διαμόρφωση της πλατείας της Πύλης με σύγχρονες προδιαγραφές. Γεγονός που θα αλλάξει όλη η όψη της παραπάνω περιοχής και της Πύλης, με την παράλληλη κατασκευή και του ποδηλατοδρόμου.

Ενημέρωσε τον Εμπορικό Σύλλογο ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί τρείς πινακίδες, μία στον κυκλικό κόμβο, μία στο ύψος της επιχείρησης Χονδρού και μία πάνω από το Δημαρχείο.

Πινακίδες οι οποίες δείχνουν τι μπορούν να δουν οι διερχόμενοι και οι επισκέπτες μέσα στην Πύλη.

Και ετοιμάζεται και η μεγαλύτερη που θα μπει στο ύψος του ΚΑΡΑΒΟΠΟΡΟΥ.

Επίσης  ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για το κλειστό Γυμναστήριο της Πύλης ότι με την συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα προχωρήσει σύντομα.

Όπως και η κατασκευή των Θεματικών Πάρκων στον Πορταϊκό ποταμό με υπάρχουσα μελέτη ύψους 4.800.000 ευρώ με την δέσμευση του Υπουργού Ενέργειας Κων/νου Σκρέκα.

Αναφορά έγινε και για το ΣΑΛΕ στο Περτούλι και για το Χ.Κ. και όπως τόνισε ο κ. Μαράβας, ο χώρος όλου του Συγκροτήματος ανήκει στο Πανεπιστήμιο και είμαστε σε συζητήσεις για να παραχωρηθεί για είκοσι χρόνια στον Δήμο, για να προχωρήσουν κάποιες ενέργειες καλλίτερης λειτουργίας του.

Συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από  την ενεργειακή κρίση από τους παριστάμενους, και ο Δήμαρχος ανέφερε ότι προχωράμε στην διαδικασία δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας (ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ-ΔΕΥΑΠ)-και ΔΗΜΟΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ μετά από συζητήσεις και διαβουλεύσεις.

Τέλος μετά την παραπάνω εποικοδομητική κουβέντα στην τόσο ενδιαφέρουσα συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου και του Δ.Σ. του Ε.Σ. Πύλης, ο κ. Μαράβας τόνισε ότι δίνουμε σημασία με  κάτι παραπάνω στην πρωτεύουσα  του Δήμου μας την Πύλη.

Παρευρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άρης Τζάνης και η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Λαμπρινή Οικονόμου.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή