Συνάντηση με εκπροσώπους της Αστικής Ανάπτυξης ΑΕ για το Σχέδιο Ελεγχόμενης Στάθμευσης Δήμου Τρικκαίων

Στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Τρικάλων βρέθηκαν εκπρόσωποι της Αστικής Ανάπτυξης ΑΕ τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιείται για το Σχέδιο Ελεγχόμενης Στάθμευσης που θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα στην πόλη των Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μια γενική ενημέρωση από τους εκπροσώπους της Αστικής Ανάπτυξης ΑΕ για τους βασικούς άξονες και τους στόχους του Σχεδίου Ελεγχόμενης Στάθμευσης καθώς και για τον τρόπο εφαρμογής του στην πόλη το προσεχές χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Τρικάλων τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν το σχέδιο με κυριότερα σημεία τα εξής:

  • Αναλογία των θέσεων μονίμων κατοίκων σε σχέση με τις θέσεις των επισκεπτών.
  • Αριθμός θέσεων που παρουσιάζονται στο σχέδιο σε σχέση με τις πραγματικές υφιστάμενες.
  • Χωροθέτηση των θέσεων φορτοεκφόρτωσης ώστε να μην προκύπτουν λειτουργικά αλλά και κυκλοφοριακά ζητήματα.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω συζητήθηκε και η απαιτούμενη τροποποίηση του πολεοδομικού καθεστώτος στο κέντρο της πόλης ώστε να εναρμονίζεται και με το παρόν σχέδιο στάθμευσης.

Στο τέλος της διαλογικής συζήτησης τονίστηκε από όλους η σημασία της επιτυχίας του Σχεδίου Ελεγχόμενης Στάθμευσης καθώς θα δοθούν λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα που υπάρχουν στο κέντρο της πόλης (π.χ. αυθαίρετη στάθμευση σε χώρους χωρίς άδεια).

Επίσης από την πλευρά της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Τρικάλων θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες υπόμνημα με συγκεκριμένες παρατηρήσεις επί του σχεδίου.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ευρύτερη συνεργασία των δυο  φορέων τόσο κατά τη διάρκεια εφαρμογής του σχεδίου ελεγχόμενης στάθμευσης όσο και γενικότερα σε ζητήματα που απασχολούν την πόλη.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Τρικάλων στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος, Απόστολος Μπαταβάνης, ο αντιπρόεδρος, Δημήτριος Μούρκας, η γραμματέας, Ευθυμία Χατζούλη και τα μέλη Βασίλειος Στράτος και Ευάγγελος Ζαφείρης.

Την Αστική Ανάπτυξη ΑΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Γεώργιος Ζιώγας, ο διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Γούλας και ο προϊστάμενος και μέλος του ΤΕΕ, Αθανάσιος Κωστόπουλος.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Στο ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Στο ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Τρικκαίων

Ο Νίκος Σακκάς, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, συμμετέχει στον νέο Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας …
Προειδοποίηση σε κτηνοτρόφους Τρικάλων για επερχόμενους κεραυνούς

Προειδοποίηση σε κτηνοτρόφους Τρικάλων για επερχόμενους κεραυνούς

Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρικκαίων για προστασία ζώων και πολιτών ενόψει καταιγίδων …