Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση της Διευθύντριας Δ.Ε Τρικάλων με τον καθηγητή κ. Ασπρίδη και τον προϊστάμενο του Κ.Ε.Σ.Υ

Τη Δευτέρα 01-03-2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων κας Ελένης–Μαρίνας Ξυνοπούλου με τον Προϊστάμενο του Κέντρου Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Τρικάλων κ. Απόστολο Σπαθή και τον Καθηγητή στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού (Καρδίτσα) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ασπρίδη Γεώργιο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητήσουν σχετικά με την ενημέρωση των μαθητών–υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχ. έτους 2020-2021 και των γονέων τους για τις Σχολές και τα Τμήματα του

Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που λειτουργούν στην πόλη των Τρικάλων και της Καρδίτσας που είναι τα εξής:

Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού (στην Καρδίτσα)
Τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφολογίας (στα Τρίκαλα)
Τμήμα Δημόσιας & Ενιαίας Υγείας (στην Καρδίτσα)
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής (στην Καρδίτσα)
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (στα Τρίκαλα)
Κτηνιατρική Σχολή (στην Καρδίτσα)

Ο κ. Σπαθής τόνισε πως αποστολή του Κ.Ε.Σ.Υ. είναι η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και η προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και προόδου τους.

Η επαφή με μαθητές και τους γονείς τους, τόνισε, γίνεται από όλο το προσωπικό με αίσθημα ευθύνης, ισονομίας, δημοκρατικότητας, συνεργασίας και ευσυνειδησίας.

Ο καθηγητής από την πλευρά του υπογράμμισε πως σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρεί αναγκαία την ενδελεχή ενημέρωση μαθητών και γονέων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που παρέχεται στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και Καρδίτσας. Δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας της μέσης ελληνικής οικογένειας, αλλά και της ανάγκης ενίσχυσης των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που λειτουργούν στην περιοχή μας, μια τέτοια κίνηση είναι αναγκαία.

Η Διευθύντρια Δ. Ε. Τρικάλων δήλωσε πως συμφωνεί απόλυτα και πως θεωρεί χρέος της να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Είναι κάτι, είπε, που κρίνεται αναγκαίο τόσο για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, όσο και για τη διευκόλυνση πολλών μαθητών να σπουδάσουν στον τόπο τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικογένειά τους.

Υποσχέθηκε πως θα προχωρήσει άμεσα σε πρόσκληση των Προέδρων των προαναφερθέντων Τμημάτων να μιλήσουν και να ενημερώσουν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Γ΄ Λυκείου σε μια προσεχή τηλεπικοινωνία.

Η συνάντηση και ο διάλογος επισφραγίστηκαν με αμοιβαίες υποσχέσεις για την άμεση, έμπρακτη και οργανωμένη δράση των εμπλεκόμενων φορέων ορίζοντας την Τετάρτη 10-03-2021 στις 11:00 – 13:00 ως ημερομηνία και ώρα τηλε-ενημέρωσης με τους γονείς και κηδεμόνες.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή