Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο δράσης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισε και πραγματοποιεί κατά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου», με διάταξη του οποίου η κυβέρνηση εκχωρεί στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στα Γραφεία της Ομοσπονδίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Γραμματέας της Κ.Ε. Πάνος Σκουρλέτης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Αλέξης Χαρίτσης και το Μέλος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής Χρήστος Γιαμπουράνης.

Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ότι με το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την εκχώρηση στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων, κάτι που θα έχει ως συνέπεια απολύσεις χιλιάδων  εργαζομένων, κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομική επιβάρυνση για τους Δημότες μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατανόησαν τις θέσεις και την ανησυχία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισαν πώς με το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης εισάγεται μία σειρά ρυθμίσεων που «ισοδυναμούν με ένα νέο εργασιακό μνημόνιο» και δεσμεύτηκαν στη συνάντηση τους με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πώς το κόμμα τους θα καταψηφίσει στη Βουλή στο σύνολο του το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο». 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή