Συνάντηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο δράσης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισε και πραγματοποιεί κατά του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου, με διάταξη του οποίου η κυβέρνηση εκχωρεί στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων, συναντήθηκε χθες (22-10-2019) με την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. κα Φώφη Γεννηματά.

Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του ΚΙΝ.ΑΛ., ότι με το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για την εκχώρηση στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων, κάτι που θα έχει ως συνέπεια απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομική επιβάρυνση για τους Δημότες μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Η κα Φώφη Γεννηματά μετά την ενημέρωση που της έγινε από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Νίκο Τράκα και τα υπόλοιπα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής μίλησε για «ωμές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον χώρο της Αυτοδιοίκησης» και τόνισε πώς «αφαιρούνται και πάλι αρμοδιότητες και πόροι, υποβαθμίζεται περισσότερο το Δημοτικό Συμβούλιο με τις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις».

Τάχθηκε κατά των λογικών αυτών, όπως και των διατάξεων που «επιτρέπουν ανεξέλεγκτα και αναιτιολόγητα ακόμη και σε μειοψηφίες των Δημοτικών Συμβουλίων, να εκχωρούν με αδιαφάνεια δημοτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες», κάτι που μεθοδεύει η κυβέρνηση με το «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή