Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με το Δ.Σ. της Λαϊκής Βιβλιοθήκης «Αθηνά»

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δ.Σ. της Λαϊκής Βιβλιοθήκης “Αθηνά” ένα από τα αρχαιότερα και πιο ιστορικά πνευματικά και πολιτιστικά ιδρύματα της Θεσσαλίας είχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Ο πρόεδρος κ. Αστέρης Χαλάτσης ενημέρωσε το δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο για το πλούσιο έργο της Βιβλιοθήκης καθώς και για τη σπουδαία συλλογή βιβλίων και άλλου αρχειακού υλικού που έχει στην κατοχή της.

Επίσης έθεσε υπ όψη του Δημάρχου μια σειρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Λαϊκή βιβλιοθήκη και ζήτησε τη συνδρομή του στην επίλυση τους. Ειδικότερα τα θέματα που τέθηκαν είναι:

-Άμεσα μέτρα για την διάσωση και αξιοποίηση του αρχείου των εφημερίδων και των παλαιτύπων (ψηφιοποίηση, δέσιμο, συνεχής προμήθεια των νέων φύλλων)

-Πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για συντήρηση, αρχειοθέτηση και ψηφιοποίηση εφημερίδων και παλαιτύπων

-Άμεσα η εξεύρεση χώρου και υποδομής για την χρήση αυτού του υλικού με τη διάθεση εξειδικευμένου υπαλληλικού προσωπικού με σταθερή εργασία.

-Επέκταση του διαθέσιμου χώρου προκειμένου να εκτεθεί το σύνολο του βιβλιακού υλικού, να αποσυμφορηθούν τα ράφια και να υπάρχει πρόσβαση των αναγνωστών σε όλους τους τίτλους

– Εργασίες συντήρησης χώρου και επίπλων

-Οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου (αμοιβή υπάλληλου, τηλεφώνα, αλληλογραφία κλπ), για την ανάγκη ανανέωσης και συντήρησης των βιβλίων, για αγορά απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού (σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών, σύστημα ελέγχου του χώρου, σύστημα πυρασφάλειας κλπ)

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος αναγνώρισε το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει και επιτελεί η Λαϊκή Βιβλιοθήκη. Συγχρόνως είπε ότι τα αιτήματα που τέθηκαν θα τα λάβει σοβαρά υπ’ όψη και θα απαντήσει ποιά μπορεί να επιλυθούν άμεσα και ποιά να μπουν σε μια διαδικασία προτεραιότητας για την επίλυση τους.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή