Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη με τον Χρυσοχοΐδη

Ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση. Ο κ. Ποττάκης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στην πολιτική και την φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας τα βασικά ευρήματα της πρώτης έκθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής για τον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας (ΕΜΗΔΙΠΑ) που τυποποιούν τις βασικές παθογένειες στον τρόπο πειθαρχικού ελέγχου των οργάνων της για περιστατικά αυθαιρεσίας.

Ο Συνήγορος του Πολίτη τόνισε επίσης τη δέσμευση της χώρας έναντι διεθνών οργανισμών για περαιτέρω ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του ΕΜΗΔΙΠΑ και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα προωθηθεί σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κ. Ποττάκης ενημέρωσε την ηγεσία ότι η επόμενη έκθεση του Μηχανισμού θα εστιάσει ιδιαιτέρως στο βαθμό ουσιαστικής ανταπόκρισης του σώματος προς τις επισημάνσεις της Αρχής.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Συνήγορος δήλωσε ότι διέκρινε ένα εξαιρετικό κλίμα συναντίληψης και μια έντονα εκπεφρασμένη πολιτική βούληση εκ μέρους του κυρίου Υπουργού, τον οποίο και ευχαρίστησε προκειμένου τα περιστατικά αυθαιρεσίας, όπου εντοπίζονται σε όργανα της ΕΛΑΣ, να αντιμετωπιστούν και να ελέγχονται πειθαρχικά με τον τρόπο που αρμόζει.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή