Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σύνδρομο ξεχασμένου μωρού: Πάνω από 35 παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο

Πολλά είναι τα παιδιά που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από το σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού. Οι θάνατοι επί το πλείστον προέρχονται από θερμοπληξία μέσα σε αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται από τις ΗΠΑ για 171 περιπτώσεις το 73% αφορούσε παιδιά που τα είχε αφήσει σε αυτοκίνητο ένας ενήλικας και οι μισοί ενήλικες δεν είχαν αντιληφθεί την παρουσία του παιδιού ή είχαν ξεχάσει το παιδί.

Με ένα βίντεο το αμερικανικό υπουργείο μεταφορών κάνει καμπάνια για να σωθούν παιδιά Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κάθε χρόνο καταγράφονται θάνατοι λόγω θερμοπληξίας σε παιδιά που αφήνονται μόνα τους, σε αυτοκίνητα.

Από το 1998 έως το 2002 πέθαιναν κατά μέσο όρο 29 παιδιά κάθε χρόνο λόγω θερμοπληξίας σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Το 2003 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 42. Έτσι ο μέσος όρος φτάνει τα 35 τον χρόνο.

«Τα τελευταία 25 χρόνια, περισσότερα από 940 παιδιά πέθαναν από θερμοπληξία, επειδή έμειναν ή παγιδεύτηκαν σε ένα ζεστό αυτοκίνητο. Είναι σημαντικό για όλους να κατανοήσουν ότι τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στη θερμοπληξία και ότι όλοι οι θάνατοι από καυτά αυτοκίνητα μπορούν να προληφθούν».

Τα στοιχεία σοκάρουν

Η θερμοκρασία του σώματος ενός παιδιού αυξάνεται τρεις έως πέντε φορές πιο γρήγορα από αυτή ενός ενήλικα. Όταν ένα παιδί αφήνεται σε ένα όχημα, η θερμοκρασία του παιδιού μπορεί να αυξηθεί γρήγορα — και η κατάσταση μπορεί γρήγορα να γίνει επικίνδυνη.

Σε όλο τον κόσμο τα ανάλογα περιστατικά αμέτρητα, Βέλγος θα φτιάξει έναν συναγερμό μετά από ένα ανάλογο περιστατικό στο Βέλγιο.

Πήρε την ιδέα πριν από δύο χρόνια, μετά από μια αναφορά για έναν άνδρα που ξέχασε τη μικρή του κόρη. Ο άντρας ξέχασε να αφήσει το βρέφος στον βρεφονηπιακό σταθμό . Όταν επέστρεψε στο όχημά του διαπίστωσε ότι το μωρό είχε πεθάνει λόγω της ζέστης.

Η ιστορία έκανε τον Κένι να σκεφτεί. Ανέπτυξε ένα πρωτότυπο του “Gabriël”, ένα μικρό χαλάκι που είναι ευαίσθητο στην πίεση και τη θερμοκρασία και που πρέπει να εγκατασταθεί στο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Το χαλάκι διαθέτει ασύρματη σύνδεση με μια συσκευή που είναι προσαρτημένη στο μπρελόκ του οδηγού. Μόλις ο οδηγός απέχει περισσότερο από 5 μέτρα από το παιδί, ηχεί συναγερμός. Όταν οι θερμοκρασίες υπερβαίνουν τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενεργοποιείται ένας δεύτερος συναγερμός.

Οι ειδικοί χτυπούν συναγερμό για μία καθημερινή τραγωδία που πρέπει να σταματήσει.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή