Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνεχείς δράσεις για το CIRC4FooD, το πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας στα Τρίκαλα

Την τιμητική του είχε όλον τον Ιούνιο 2022 το έργο CIRC4FooD που υλοποιείται από την e-trikala ΑΕ στον Δήμο Τρικκαίων. Η τιμητική αυτή αφορούσε στην προβολή, τόσο του έργου, όσο και της πόλης των Τρικάλων, κυρίως στο πλαίσιο του 10ου Regional Growth Conference (https://rgc.gr/), που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.
Πιο συγκεκριμένα, στις 9 Ιουνίου και στο πλαίσιο υλοποίησης ενός προγράμματος ERASMUS+, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και παρουσίαση του έργου CIRC4FooD στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Στο σχολείο έχει ήδη εγκατασταθεί μικρός λαχανόκηπος με αυτόματο σύστημα παρακολούθησης και άρδευσης.
Μία μέρα πριν, στις 8 Ιουνίου, οι εταίροι του έργου πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα στις οικίες, όπου οι εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων συστημάτων έχουν ήδη ολοκληρωθεί .

Παράλληλα, στις 9 – 11 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το 10ο Regional Growth Conference. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου την e-trikala ΑΕ, προώθησε το έργο CIRC4FooD μέσα από το περίπτερό της.

Σχετικά με το έργο

Το CIRC4FooD υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ ΚΥΚΛΟΣ» και προτείνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα βασισμένο στην κυκλική οικονομία.

Το σύστημα CIRC4FooD περιέχει ένα συλλέκτη βρόχινου νερού, ένα χώρο φύτευσης καλλιεργειών, ένα κάδο κομποστοποίησης και ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης κήπων και κομπόστ.

Το σύστημα αξιολογείται μέσα από πιλοτικές δοκιμές, σε διάφορα μεγέθη και μορφές στη πόλη των Τρικάλων σε οικιακούς/ αστικούς λαχανόκηπους, σε δημόσιο χώρο μεγάλης κλίμακας και σε δημοτικούς λαχανόκηπους σε διάφορες μορφές.

Το έργο συντονίζει η εταιρεία AGENSO, ενώ εταίροι του έργου είναι το ΕΠΙΣΕΥ, το Εργαστήριο Υγειονομικής Τεχνολογίας και η E-TRIKALA Α.Ε

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή