Συνεχείς και άμεσες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια για τους αγρότες

Συνάντηση στην Π.Ε. Τρικάλων για τις ζημιές σε δέντρα και αμπελώνες

Συνάντηση για να εξεταστεί το ύψος της ζημιάς σε δέντρα και αμπελώνες στο Νομό Τρικάλων, όλο το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα.

Η σύσκεψη έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Πολιτισμού, Γιάννη Μπουτίνα, με σκοπό την αποτίμηση της ζημιάς από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις και τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες που επικράτησαν τον φετινό χειμώνα και την άνοιξη, αλλά συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα του καλοκαιριού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο καθηγητής Δενδροκομίας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιος Νάνος, ο Συντονιστής της επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γεωπόνος Δημήτριος Σταυρίδης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων Αργυρώ Καρακούση και η Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Φυτών Γεωργία Ντίνου.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκύψει ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης σημείωσε πως «σε μία περίοδο όπου η κλιματική αλλαγή έχει δημιουργήσει νέα ιδιαίτερα δυσμενή δεδομένα στους παραγωγούς μας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προσπαθούν με συνεχείς και άμεσες παρεμβάσεις να συνδράμουν στην καταγραφή των προβλημάτων και την ενίσχυση των παραγωγών.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έχοντας από νωρίς εντοπίσει τις αλλαγές που φέρνει η κλιματική αλλαγή, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην δημιουργία μίας στοχευμένης στρατηγικής, ώστε να μπορέσει η Περιφέρεια να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Συνεχείς παρεμβάσεις, βελτίωση υποδομών, συγκεκριμένος μεταβαλλόμενος, ανάλογα τις συνθήκες, σχεδιασμός, έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό πυλώνα στήριξης για τους αγρότες μας».

Να σημειωθεί πως αμέσως μετά έγινε αυτοψία σε οπωρώνες και αμπέλια σε μεγάλο εύρος του Νομού, για να διαπιστωθεί το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής της παραγωγής. Υπό αυτά τα δεδομένα, θα ακολουθήσουν επιστολές προς τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τεκμηριωμένη έκθεση από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου για την επίπτωση που είχαν οι ιδιαίτερες φετινές κλιματικές συνθήκες στο ύψος της παραγωγής.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Απόφαση Υπουργείου Εργασίας για παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους λόγω καύσωνα …
Συνάντηση Αριστοτέλη Σπάνια με τον δήμαρχο Καρδίτσας για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου

Συνάντηση Αριστοτέλη Σπάνια με τον δήμαρχο Καρδίτσας για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου

Ο Βουλευτής Αριστοτέλης Σπάνιας δεσμεύεται να προωθήσει τα προβλήματα του Δήμου Καρδίτσας στην κυβέρνηση …
Επίσκεψη Πολωνού Επισκόπου στην Κατερίνη

Επίσκεψη Πολωνού Επισκόπου στην Κατερίνη

Το διήμερο 14-15 Ιουλίου επισκέφθηκε την Κατερίνη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας, Ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας …
Αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες ότι υποδέχεται και το σχολικό έτος 2024-25 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και …