Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνεχίζει με Αίσωπο το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 το πρωί στον υπέροχο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Παίζοντας με τον Αίσωπο», που βασίζεται στο μύθο του Αισώπου «Τζίτζικας και μέρμηγκας». Τα μυρμήγκια μαζεύουν όλη μέρα προμήθειες για το χειμώνα, ενώ τα τζιτζίκια προτιμούν το χορό και το τραγούδι, κοροϊδεύοντας τα μυρμήγκια που συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά. Ποιος έχει δίκιο τελικά, τα τζιτζίκια ή τα μυρμήγκια; Και τι είναι αυτό που μετράει, το να σκέφτεσαι μόνο το σήμερα ή το να προνοείς για τα προβλήματα που ξέρεις ότι θα έρθουν στο μέλλον; Οι μύθοι του Αισώπου, διαχρονικοί και αναλλοίωτοι, αποτελούν μια συνεχή πηγή δραματικών εμπνεύσεων. Πρόκειται για σύντομες αφηγήσεις παραδειγματικού χαρακτήρα με στοιχεία από τη λαϊκή σοφία, όπου περιστατικά με πρωταγωνιστές συνήθως ζώα χρησιμεύουν ως αλληγορίες για να εξάρουν ή να στηλιτεύσουν ανθρώπινες συμπεριφορές. Οι Αισώπειοι μύθοι προσφέρονται για δραματοποίηση μέσα από τη δυναμική της ομάδας και τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί από δύο διαφορετικά τμήματα. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 14 Μαΐου στις 11.00

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές και οι μαθήτριες Α’ Δημοτικού:

Γαντζούλα Μάρθα-Δανάη, Γεωργολοπούλου Λένια, Γιαλαματζάκη Δέσποινα, Γκονιάρη Ιωάννα, Γώγουλος Σωκράτης, Δασκάλου Μιχαέλα, Δημπάλη Νεφέλη, Καροπούλου Δανάη, Κοκκινασίδη Εβίνα, Κοκκινασίδης Γιώργος, Λιάσχου Ευαγγελία, Μουλιώτα Βασιλική, Ρουμπιέ Αθανασία, Ρουμπιέ Λυδία, Σύρμπας Μύρωνας, Σχοινά Μελιτίνη, Τσιάκας Γιώργος, Τσιούνη Κωνσταντίνα

Κυριακή 14 Μαΐου στις 12.00

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές και οι μαθήτριες Α’-Β’ Δημοτικού:

Αθάνατου Σοφία, Γρατσάνη Μαρίνα, Καρρά Μελίνα, Κερασιώτη Αναστασία, Κερασιώτης Σωκράτης, Κοντονάσιου Στεργιάνα, Κοτσίρας Γιάννης, Μηλιώνη Αναστασία, Μήτσιος Βασίλης, Μήτσιου Αθηνά, Μήτσιου Κατερίνα, Μπαρέκα Στεφανία, Μπεσλεμέ Γεωργία, Ντάφου Ερμιόνη, Παπαγεωργίου Αντώνης, Παπαγεωργίου Έφη, Παπαγεωργίου Χρυσή, Περιστέρη Ελπίδα.

Εμψυχώτρια τμημάτων: Βίκυ Ιακωβάκη

Είσοδος δωρεάν.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων λειτουργεί από το 1998 στην πόλη μας με ιδιαίτερη επιτυχία, συμπληρώνοντας φέτος 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παρουσίας. Η ίδρυση και η λειτουργία του συμβάλλει στη διαμόρφωση της αισθητικής και θεατρικής αγωγής των παιδιών, των εφήβων, των νέων και των ενηλίκων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή