Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το φωτοβολταϊκό πάρκο 16χιλ στρεμμάτων στα Αντιχάσια

Τι αναφέρει ο Στέφανος Τσότσος, τεχνικός φωτοβολταικών και υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος Τρικκαίων – Λήγει σήμερα η διορία υποβολής αντιρρήσεων της ΜΠΕ

 

Το θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταικών και της δημιουργίας ενός μεγαθήριου πάρκου 16.000 στρεμμάτων στα Αντιχάσια, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσων από πλευράς των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Χωριά που βρίσκονται εντός του πεδίου εγκατάστασης, ήδη κινητοποιούνται προς πάσα κατεύθυνση, ακολουθώντας ακόμη και τη δικαστική οδό για να αποτρέψουν το ιδιωτικό έργο της εγκατάστασης.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί και η θέση του Στέφανου Τσότσου, που επί χρόνια ασχολείται με τα κοινά στην περιοχή, τόσο ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου όσο και ως υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με το συνδυασμό ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ 3. Ο Στέφανος Τσότσος, πέρα από το ενδιαφέρον του ως ένας άνθρωπος ενεργός πολιτικά, έχει βαρύνουσα γνώμη επί του θέματος, μιας και επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως τεχνική υποστήριξη σε φωτοβολταϊκά.

Μιλώντας στο Τrikalanews.gr μας εξήγησε ότι είναι κάθετα αντίθετος στην προοπτική τα Αντιχάσια να μετατραπούν σε μια γιγάντια ηλιακή μπαταρία αμφισβητώντας μάλιστα, ακόμη και την περιβαλλοντική μελέτη που παρουσιάζουν για το έργο της εγκατάστασης, κατά την οποία αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις.

«Όντας λοιπόν ενημερωμένος και έχοντας διαβάσει την περιβαλλοντική μελέτη που κατατέθηκε, η οποία μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι επιπτώσεις σε όλους τους τομείς (κοινωνικο-οικονομικό-στη βλάστηση- στα ύδατα κλπ) είναι ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ, οπότε θεωρεί ωφέλιμη την κατασκευή του πάρκου -κάτι το οποίο σαφώς αμφισβητώ-, και έχοντας ταυτόχρονα γνώση λόγω της χρόνιας απασχόλησης μου επαγγελματικά στον τομέα των φωτοβολταϊκών, θεωρώ ότι η αποδοχή της συγκεκριμένης πρότασης και η κατασκευή του ως ανωτέρω φωτοβολταϊκού πάρκου, θα έχει επιβλαβείς συνέπειες για τον τόπο μας και δηλώνω ΔΗΜΟΣΙΑ ότι είμαι ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ με το εν λόγω έργο. Για μένα και ως πρόεδρος επί σειρά πολλών ετών του Μορφωτικού Συλλόγου Απανταχού Πλατανιών και γενικά λόγω της έως τώρα ενασχόλησής μου με τα κοινά, προτεραιότητά μου ήταν, είναι και θα είναι πάντα το καλό και συμφέρον του τόπου μου, και των συνδημοτών μου. Γι` αυτό και θα πράξω ότι είναι δυνατό για να εμποδίσω την πραγματοποίηση του έργου», αναφέρει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι οι παρέμβαση θα αλλάξει σημαντικά την περιβαλλοντική ταυτότητα της περιοχής, καθώς και θα έχει μεγάλη κοινωνική επίπτωση στο μέλλον.

 

Υπενθυμίζεται ότι διορία υποβολής αντιρρήσεων κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιτπώσεων του φορέα, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, είναι η σημερινή 29η Σεπτεμβρίου. Όποιος επιθυμεί να εκφράσει την αντίρρηση του και ατομικά, μπορεί να το κάνει μέσω της πλατφόρμας του ΗΠΜ (ηλεκτρονικού περιβαλλοντικού μητρώου).

Δείτε επίσης:

Μεγάλες αντιδράσεις για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στα Τρίκαλα

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή