Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνεχίζονται οι μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο στάδιο Τρικάλων

Σε νέα θέση μετακινήθηκε η κινητή μονάδα μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του Δήμου Τρικκαίων σήμερα, ώστε να μετρήσει την ηλεκτρομαγνητική μη ιονίζουσα ακτινοβολία στην περιοχή του σταδίου της πόλης, μια περιοχή με συγκέντρωση πολιτών.

Το συγκεκριμένο όχημα ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Τρικκαίων με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τον Δεκέμβριο του 2018, με τη συμβολή της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Αυτή, η ΕΕΑΕ δηλαδή, ουσιαστικά αποτελεί τον επιστημονικό εταίρο της απόφασης του Δήμου Τρικκαίων, να μετρά συνεχώς την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων και είναι διαθέσιμα για τον καθένα.

Η συγκεκριμένη μονάδα ανά τακτά διαστήματα θα εγκαθίσταται σε δημόσιους χώρους, ειδικά σε χώρους συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πολιτών, προκειμένου να προβαίνει στις αντίστοιχες μετρήσεις.

Ο Δήμος Τρικκαίων με τη χρήση και συνδρομή της επιστήμης, των σχετικών μετρήσεων και των δεδομένων, συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, για τα θέματα της ακτινοβολίας.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή