Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνεχίζουν να τραβούν την ανηφόρα οι τιμές στα ακίνητα στα Τρίκαλα

Τι λέει στο Trikalanews.gr ο πρόεδρος των κτηματομεσιτών Χαρ. Σιαματάς για τις τιμές ενοικίων και τα προγράμματα στέγασης

 

Οι πρώτες αυξήσεις που επηρέασαν άμεσα στην καθημερινότητα χιλιάδων Τρικαλινών δεν ήταν άλλες από αυτές στις τιμές των ενοικίων. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα, σπίτια που νοικιαζόταν στα 300 ευρώ εκτοξεύτηκαν στα 500 ευρώ το μήνα, ενώ σήμερα ακόμη και μια γκαρσονιέρα ξεπερνά σε τιμή ενοικίου αυτή ενός τριαριού πριν μερικά χρόνια.

Το Trikalanews.gr, μίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου Κτηματομεσιτών Τρικάλων-Καρδίτσας, Χαράλαμπο Σιαματά ο οποίος δεν βλέπει άμεσες αλλαγές και πτώσεις παρά μόνο αυξήσεις στις τιμές. Όπως είπε, «Επικρατεί ανησυχία στους ενοικιαστές μιας και δύσκολα βρίσκουν σπίτι στα οικονομικά μέτρα που θέλουν. Μάλιστα, αυτό που βλέπουμε είναι ότι καθημερινά έρχονται συμπολίτες μας αναζητώντας καινούργιο σπίτι μιας και σε αυτό που διαμένουν τους ζητούνται αυξήσεις στα ενοίκια».

Γιατί συμβαίνει όμως όλο αυτό; Όπως εξήγησε οι ιδιοκτήτες ακινήτων φαίνονται ανυποχώρητοι. Οι τιμές αυξήθηκαν και παγιώθηκαν στο υψηλό επίπεδο με τους ιδιοκτήτες να επιμένουν ακόμη και όταν τους συμβουλεύουν να κρατήσουν πιο χαμηλά τον πήχη. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις δεν μιλάμε για σπίτια καινούργια αλλά παλαιότερα.

Για πολλούς λύση είναι τα στεγαστικά προγράμματα που ανα καιρούς ανακοινώνονται όπως το πρόγραμμα ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, που αφορούσε βέβαια μόνο νέα ζευγάρια, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον αν και σε αυτή την περίπτωση ήταν δύσκολο να βρεθεί κατάλληλο σπίτι με βάση τις προϋποθέσεις που έθετε το πρόγραμμα. Σε αυτή τη φάση, αναμένονται οι διαδικασίες εκταμίευσης.

Πιο αισιόδοξα φαίνονται τα μηνύματα από το πρόγραμμα ΑΝΑΚΑΙΝΊΖΩ που δίνει 10 χιλ ευρώ για ανακαίνιση παλαιών σπιτιών ώστε να διατεθούν για ενοικίαση. Και σε αυτή την περίπτωση βέβαια, υπάρχει αναμονή.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή