Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνεδρίασε η ΝΕ ΚινΑλ Τρικάλων

Την Παρασκευή  8 Νοεμβρίου, συνεδρίασε η ΝΕ Τρικάλων με θέμα την ανασυγκρότηση του κόμματος στο νέο πολιτικό περιβάλλον που προέκυψε μετά της εκλογές του Ιουλίου.

Η ΝΕ αποφάσισε:

  • Την διοργάνωση πολιτικής συζήτησης με συμμετοχή κεντρικού στελέχους το αμέσως επόμενο διάστημα.
  • Την συγκρότηση τομέων πολιτικής στο χώρο της αυτοδιοίκησης, του Εργατικού Κέντρου και της Παιδείας.

Συζήτησε το προσφυγικό πρόβλημα το οποίο έχει αναχθεί σε  εθνικό πρόβλημα που  πρέπει να λύσουμε πρωτίστως εμείς. Θεωρούμε ότι απαιτείται να συμφωνηθεί εθνική πολιτική στην βάση της φιλοξενίας και ένταξης των προσφύγων που θα παραμείνουν εδώ, της επαναπροώθησης  των μεταναστών στην χώρα προέλευσης τους και της απαίτησης πραγματικής αλληλεγγύης από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Ο ελληνικός λαός έχει γνωρίσει τον πόνο της προσφυγιάς, έχει δοκιμάσει και δοκιμάζεται από τον ξεριζωμό της μετανάστευσης. Όλοι μας πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες, να προσφέρουμε την φιλοξενίας μας στους ικέτες και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ένταξης τους στην κοινωνία μας. Το βάρος της προσπάθειας πρέπει να κατανεμηθεί  με δίκαιο τρόπο και χωρίς εξαιρέσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδείχτηκε ανεπαρκής, δεν επιδιώκει την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και δεν καταδικάζει τις κραυγές της ξενοφοβίας που ξεπηδούν από το εσωτερικό της. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί μας κάνει να ξεχάσουμε τις τεράστιες ευθύνες του για την διόγκωση του προσφυγικού και την καταστροφική διαχείρισή του, οι ευθύνες του  όμως δεν μπορούν να κρυφθούν πίσω από το σκιάχτρο της ΝΔ.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή