Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνέδριο Economist: «EU RECOVERY AND RESILIENCE FUND FOR GREECE: European Green Deal – Digital transformation – Infrastructure»

Στο ψηφιακό Economist Event με τίτλο «EU RECOVERY AND RESILIENCE FUND FOR GREECE: European Green Deal – Digital transformation – Infrastructure» συμμετείχε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

  • Τα θέματα που απασχόλησαν το συνέδριο ήταν :
  1. Είναι έτοιμη η Ελλάδα να ανταποκριθεί στην πρόκληση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας;
  2. Ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και ποιος είναι ο πιθανός αντίκτυπος στην οικονομία, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις;
  3. Υπάρχει κίνδυνος να μείνουν πίσω κάποιοι τομείς της οικονομίας όσον αφορά την «πράσινη» και ψηφιακή μετάβαση;

«Πράσινη, ψηφιακή και συμπεριληπτική», με αυτές τις τρεις λέξεις περιέγραψε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου την επάνοδο της Ελλάδα στην ανάπτυξη από το 2021, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Economist. “Βασικός άξονας, ιδιαίτερα για εμάς στον χώρο της Πρόνοιας, είναι η ανάπτυξη που περικλείει όλους, η συμπεριληπτική ανάπτυξη οικονομίας κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια για τους πιο ευάλωτους. Για αυτό τον σκοπό έχουμε καταθέσει προτάσεις που έχουν στο επίκεντρό τους την αύξηση της απασχόλησης των πιο ευάλωτων εργασιακά ομάδων. Προνοούμε για την εργασία των συνανθρώπων μας με αναπηρίες με την καθιέρωση του Προσωπικού Βοηθού αλλά και τη χρηματοδότηση έργων προσβασιμότητας στους χώρους εργασίας. Λαμβάνουμε μέριμνα για τη μητρότητα, ενισχύοντας την προσχολική αγωγή και επανεξετάζοντας την πατρική άδεια. Ενθαρρύνουμε την επανακατάρτιση και ψηφιακή εκπαίδευση μεγαλύτερων σε ηλικία συμπολιτών μας»

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή