Συνέδριο Restart mAI City Τρικάλων: Η τεχνολογία στην υπηρεσία Δήμων – πολιτών

Σημαντικά ζητήματα για τη σχέση της τεχνολογίας και καινοτομιών της προς τους Δήμου, θίγει το συνέδριο που διεξάγεται στα Τρίκαλα.

Ο Δήμος Τρικκαίων, με την αναπτυξιακή του εταιρεία e-trikala, θέτουν και συζητούν ενδελεχώς, πλευρές της βιώσιμης ανάπτυξης, στο συνέδριο με τίτλο 1ο Plug & Play Συνέδριο Restart mAI City.

Από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2019, στον εμβληματικό Μύλο Ματσόπουλου, το θέμα της τεχνολογίας θα είναι κυρίαρχο στους πάνω από 200 συνέδρους που μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή.

Ο Δήμος Τρικκαίων με καινοτόμες δράσεις, άλλοι Δήμοι, η κεντρική κυβέρνηση, ιδιώτες, επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν την τεχνολογία σε πλήθος τομέων. Επομένως, στο συνέδριο για τη δημιουργία βιώσιμης και «έξυπνης» πόλης, η θεματολογία είναι σχετική:

  • Δημιουργώντας μια βιώσιμη πόλη με την αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών
  • Έξυπνες πόλεις και δίκτυα τηλεπικοινωνιών

οι βασικές θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν.

Σε αυτές, τρία κορυφαία κυβερνητικά στελέχη θα αναπτύξουν τιςσκέψεις τους, θα συζητήσουν, θα ακούσουν και θα υποβάλλουν προτάσεις.

Ο πλέον αρμόδιος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, θα αναπτύξει το θέμα «Απλοποίηση των διαδικασιών στο Δημόσιο Τομέα, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών».

Ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, Γεν. Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων, θα μιλήσει για «Τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και η βελτίωση των υπηρεσιών των Δήμων». Ενώ ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γεν. Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών θα αναφερθεί ειδικά στην «Απλούστευση των διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα με τη χρήση νέων τεχνολογικών εργαλείων».

Στο σημαντικό αυτό συνέδριο, που θέτει ζητήματα για το μέλλον των ελληνικών πόλεων, μετέχει το σύνολο των δημοτικών αρχών αλλά και πλήθος στελεχών επιχειρήσεων.

Το 1ο συνέδριο για τη σύγχρονη και βιώσιμη πόλη συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-Trikala A.E. στις 26, 27 & 28 Σεπτεμβρίου 2019, στον Μύλο Ματσόπουλου, όπου πραγματοποιείται ο Μύλος των Ξωτικών καιδιεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Η σχετική ιστοσελίδα, με πλήθος πληροφοριών, όπως για την ηλεκτρονική εγγραφή, λειτουργεί ήδη εδώ.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή