Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνελήφθη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή

Συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει σχετικά:
«Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα, είπε η ίδια πηγή».

Η ίδια τέθηκε εκτός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με απόφαση του πρόεδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια των ανωτέρω εξελίξεων.

Η βελγική εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή από το ελληνικό σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είχε προσαχθεί το πρωί.

Ένας πρώην ευρωβουλευτής του S&D και ένας υψηλόβαθμος συνδικαλιστικός αξιωματούχος ήταν μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν από την αστυνομία και προσήχθησαν για ανάκριση, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Knack.

“Εδώ και αρκετούς μήνες, οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας υποπτεύονται μια χώρα του Κόλπου ότι επηρεάζει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ)”, προστίθεται στην ανακοίνωση του εισαγγελέα.

Το Κατάρ κατηγορείται ότι στόχευε αξιωματούχους “με σημαντική πολιτική ή/και στρατηγική θέση” στο Κοινοβούλιο, στέλνοντάς τους “σημαντικά χρηματικά ποσά” και “σημαντικά δώρα”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εισαγγελέα.

Τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ
Η ίδια τέθηκε εκτός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με απόφαση του πρόεδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια των ανωτέρω εξελίξεων.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βέλγιο, η Εύα Καϊλή αυτή την ώρα ανακρίνεται.

Μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί εκτός ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, αλλά αυτό μπορεί να γίνει αν βρεθεί κάτι εναντίον της.

Το γεγονός ότι η Εύα Καϊλή ενώ βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς ασυλίας επειδή είναι ευρωβουλευτής ανακρίνεται, φαίνεται να δείχνει ότι υπάρχουν στοιχεία και για την ίδια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο του συντρόφου της έχει ήδη σφραγιστεί από τις βελγικές αρχές.

TRIKALA NEWS
Author: TRIKALA NEWS

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή