Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνελήφθη ο διοικητής του Αλλοδαπών Ασπρόπυργου για δωροδοκία

Από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη ο διοικητής του Τμήματος Αλλοδαπών Ασπρόπουργου, με έναν έναν φάκελο με χιλιάδες ευρώ στην τσέπη του, μαζί με έναν υπαστυνόμο.

Ο διοικητής εκβίαζε τοπικό επιχειρηματία, ο οποίος διατηρούσε εταιρία ανακύκλωσης απορριμάτων, στην οποία πήγαιναν διάφοροι αλλοδαποί ρακοσυλλέκτες, οι οποίοι πληρώνονταν κανονικά και νόμιμα για διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά.

Το αντικείμενο του εκβιασμού αφορούσε μία λεπτομέρεια στη νομοθεσία, αφού οι ρακοσυλλέκτες δεν πρέπει να εντοπιστούν εντός της επιχείρησης, καθώς θα θεωρηθούν παράνομοι εργαζόμενοι.

Έτσι, ο διοικητής, που εντόπισε κάποιους τέτοιους εντός της επιχείρησης, ζήτησε το ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσει το θέμα στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο νεαρός επιχειρηματίας, όντας άβγαλτος, υπέκυψε στον εκβιασμό, δίνοντας 3.120 ευρώ επιτόπου, ενώ οι δύο άνδρες έδωσαν ραντεβού την επόμενη μέρα, στο γραφείο του διοικητή, για να προσκομίσει ακόμη 3.000 ευρώ ο επιχειρηματίας.

Όταν ο διοικητής έβαλε τα 3.000 στην τσέπη, παρουσία ενός υπαστυνόμου, ο οποίος δεν φαίνεται να πτοήθηκε από το όλο θέαμα χρηματισμού του διοικητή του, εισέβαλαν στο γραφείο άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι συνέλαβαν τους δύο επίορκους αστυνομικούς.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή