Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνέντευξη σε μαθητές του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων παραχώρησε ο Αλέξανδρος Καπανιάρης

Την Πέμπτη στα γραφεία της Διεύθυνσης Δ.Ε. Τρικάλων παραχωρήθηκε συνέντευξη για την ηρωική σημαία του 5ου Συντάγματος από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρο Γ. Καπανιάρη σε μαθήτριες της Α’ τάξης του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ, ύστερα από σχετικό αίτημά τους.

Η συνέντευξη δόθηκε στα πλαίσια της συμμετοχής μαθητών και μαθητριών του σχολείου στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τοπικής Ιστορίας της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής με τίτλο: «Μαθητές- πρεσβευτές πολιτισμού» για μαθητές/τριες Δ.Ε., οι οποίοι/ες επέλεξαν να παρουσιάσουν την ιστορία της σημαίας του ηρωικού 5ου Συντάγματος, που αντιμετώπισε με δύναμη ψυχής τον Μουσολίνι κατά την εαρινή επίθεση την Άνοιξη του 1941.

Οι δημοσιογράφοι μαθήτριες ήταν η Έλλη Γκόζκου και η Ανθή Κάβρα, συνοδευόμενες από τις συντονίστριες των Ομίλων, κα Μαριάννα Απόστόλου, διευθύντρια του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ και κα Ευφροσύνη Βάγγου, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ02.

Ο κ. Καπανιάρης ως συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο: «Δημήτριος Γ. Κασλάς, Η στρατιωτική διαδρομή, το πρόσωπο, η εποχή» και έχοντας κάνει τη δική του έρευνα πάνω στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, έδωσε σημαντικές πληροφορίες τόσο για την ιστορία της σημαίας όσο και για τον Ταγματάρχη Δημήτρη Κασλά, τα προσωπικά αντικείμενα του οποίου φυλάσσονται στο μουσείο της ΣΜΥ Τρικάλων.

Η συνέντευξη έκλεισε με τις ευχαριστίες των μαθητριών και των συνοδών καθηγητριών τους, για την ανταπόκριση και την αμεσότητα του Διευθυντή Δ.Ε. Τρικάλων στο αίτημά τους, για την εποικοδομητική συζήτηση καθώς και την πρόθεσή του να σταθεί αρωγός σε παρόμοιες δράσεις του σχολείου τους στο μέλλον.

Από τη ΔΔΕ Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή