Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά

Μετά από ένα χρόνο κυβερνητικής αποχαύνωσης και εργοδοτικής ύπνωσης συνεδρίασε το ΔΣ του ΕΚΤ , μα και πάλι βρεθήκαμε μπροστά σε μια παρωδία που ενορχήστρωσαν οι εδώ και χρόνια μαέστροι της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ που από το 2019 συγκατοικούν πλέον στην ίδια παράταξη)

Μπροστά στις σχεδιαζόμενες αντεργατικές ανατροπές του αιώνα αποφάσισαν να αντιδράσουν με την προσθήκη μιας ακόμη μέρας αργίας στις καθιερωμένες αργίες του Πάσχα!

Υιοθέτησαν με «θρησκευτική ευλάβεια» την κυβερνητική απόφαση για μετατροπή της Απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς – που συμπίπτει φέτος με το Μ.Σάββατο- σε μέρα αργίας , την Τρίτη του Πάσχα , επεκτείνοντας έτσι τους Πασχαλινούς γορτασμούς.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη ο πρόεδρος του ΕΚΤ κ. Γ. Οικονόμου (ως έμπειρος συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ & αντιδήμαρχος της «έξυπνης πόλης» των Τρικάλων ) έδειξε «πολιτική διορατικότητα», κρατώντας τη μεγαλύτερη πρωτοτυπία για τον ίδιο :

μας ενημέρωσε ότι «θα σκεφτεί αν θα καλέσει κάποια κινητοποίηση ή όχι για το αντεργατικό νομοσχέδιο , ανάλογα με το τι θα του επιτρέψει η κυβέρνηση και η αστυνομία να κάνει!!!»

Με τέτοιες ρηξικέλευθες προτάσεις μπορεί επάξια να πάρει και μια θέση συμβούλου στο πλευρό του υπουργού δημοσιάς τάξης Χρυσοχοϊδη.

Μάλλον έχει πολλά χρόνια να πάει σε κάποιο εργασιακό χώρο , αφού όσοι εργαζόμαστε εδώ και 14 μήνες σε συνθήκες πανδημίας γνωρίζουμε πως οι χώροι εργασίας μας είναι υγειονομικές βόμβες, με το μόνο πρωτόκολλο που ισχύει να είναι το «πρωτόκολλο» του πως το αφεντικό μας θα βγάλει περισσότερα κέρδη.

Άλλα είναι λογικό να μην το γνωρίζει ο κ. Οικονόμου ότι στις μεγάλες βιομηχανίες, στα σούπερ μάρκετ, στα εμπορικά καταστήματα, οι εργαζόμενοι εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια των 10-12 ωρών, αφού ο ίδιος και οι συνδιαχειριστές του στο ΕΚΤ είναι ξένο σώμα από την εργατική τάξη.

Συνάδελφοι, γιατί αυτά που έγιναν στο ΕΚΤ μας ενδιαφέρουν όλους;

Γιατί έχουμε μπροστά μας να δώσουμε μεγάλες μάχες για το μέλλον μας. Γίνεται συντονισμένη επίθεση κεφαλαίου και πολιτικού του προσωπικού για να χάσουμε κάθε δικαίωμα μας. Με άλλοθι την πανδημία έχουν φέρει επιδημία αντεργατικών μέτρων. Τώρα πάνε ακόμη παραπέρα.

Φέρνουν νομοσχέδια που αναιρούν το 8ωρο, το δικαίωμα στην δουλειά, το δικαίωμα να διεκδικούμε τα δίκια μας , να οργανωνόμαστε στα σωματεία, το δικαίωμα στο να απεργούμε. Νομοθετούν τη 10ωρη εργασία , τις υπέρογκες και απλήρωτες υπερωρίες έως και 150 ώρες , την πλήρη απελευθέρωση των ατομικών συμβάσεων ξηλώνουν ακόμα και την Κυριακάτικη Αργία .

Ξέρουμε από πρώτο χέρι τον αγώνα που δίνουμε με μισθούς πείνας, τους δεκάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τώρα μας θέλουν να δουλεύουν ήλιο με ήλιο δε μια ζωή κόλαση!

Σε αυτήν την επίθεση η κυβέρνηση και η εργοδοσία έχει βάλει τα πιστά της μαντρόσκυλα για να νομιμοποιήσουν όλα αυτά τα μέτρα. Τέτοιο ρόλο έχει και η διοίκηση του ΕΚΤ.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι Απεργία και όχι συνέχεια των Αργιών Εργατική Πρωτομαγιά 2021 με Απεργία την Πέμπτη 6 Μάη.

Οργανώνουμε την απεργία της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη , όπως έχουν αποφασίσει δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10 π.μ στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων , όπως έχουν αποφασίσει δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς των Τρικάλων.

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρο Τρικάλων:

1.Αρμάγος Δημήτρης,
2.Λιατίφης Γιώργος ,
3.Παππή Κων/να,
4.Τσίγκας Πέτρος

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Σκάνδαλο επιδομάτων στην Καρδίτσα: Ζημιωμένο το δημόσιο κατά 3.6 εκατομμύρια ευρώ

Σκάνδαλο επιδομάτων στην Καρδίτσα: Ζημιωμένο το δημόσιο κατά 3.6 εκατομμύρια ευρώ

Συλλήψεις υπαλλήλων για παράνομη διανομή επιδομάτων σε πάνω από 2.000 άτομα χωρίς δικαιολογητικά …
ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ πρώην ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ πρώην ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ

Το Σάββατο 13 Ιουλίου τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους …
«Συνέχεια Φεύγεις» Μια δυναμική μπαλάντα της Ιωάννας Καβρουλάκη που αγγίζει τις καρδιές μας

«Συνέχεια Φεύγεις» Μια δυναμική μπαλάντα της Ιωάννας Καβρουλάκη που αγγίζει τις καρδιές μας

Η Ιωάννα Καβρουλάκη παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Συνέχεια Φεύγεις», μια καθηλωτική μπαλάντα που εντυπωσιάζει από το πρώτο …