Συνεργασία της Nissan με την πόλη του Τέρνι, την Umbria Energy και την Acea Innovation

Η Nissan και η Umbria Energy  ανακοίνωσαν πρόσφατα μια συνεργασία για την ανάπτυξη της ηλεκτρικής κινητικότητας στον Δήμο του Terni της Ιταλίας,  που περιλαμβάνει και την προσφορά για τους δημότες  μιας δωρεάν δοκιμαστικής διαδρομής 48 ωρών, με  ένα στόλο οχημάτων  αποτελούμενο από τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει  καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021, στο εορταστικό πλαίσιο της συμπλήρωσης των 10 ετών από τότε που κυκλοφόρησε το δημοφιλές μοντέλο της Nissan.

H κράτηση ενός test drive από τους δημότες και τους  κατοίκους του Τέρνι γίνεται κατεβάζοντας την εφαρμογή “Umbria Energy Eco Mobility” που αναπτύχθηκε από την Acea Innovation. Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη  να κάνει κράτηση του αυτοκινήτου, με απλό και άμεσο τρόπο, μέσω ενός συνδέσμου που θα λάβει στο email του, όπως  επίσης και να πραγματοποιήσει την πρώτη δωρεάν επαναφόρτιση σε έναν από τους φορτιστές της Umbria Energy Eco.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της κατασκευής του πρώτου δικτύου φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα που τροφοδοτούνται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, στο πλαίσιο του έργου  “TER – Terni Electric Recharge” που προκηρύχτηκε από τον Δήμο του Τέρνι. Η όλη υποδομή αποτελείται από 47 φορτιστές δύο θέσεων  για συνολικά 94 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης, που έχουν εγκατασταθεί σε 28 στρατηγικά σημεία της  πόλης. Οι συγκεκριμένοι φορτιστές είναι τελευταίας γενιάς, προκειμένου  να καλύψουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Το Nissan LEAF αντιπροσωπεύει την ιδανική λύση για τις καθημερινές  ανάγκες κινητικότητας, οι οποίες καταγράφουν μια αύξηση της χρήσης ιδιωτικών αυτοκινήτων από 51% πριν από την πανδημία σε 60%, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της ΕΕ για την κινητικότητα του 2020.

Διαθέτοντας πολλές και καινοτόμες τεχνολογίες οδήγησης, το νέο LEAF πρωτοστατεί στο όραμα της Ευφυούς Οδήγησης της Nissan, με το μοναδικό e-Pedal που  επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν, μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ.

Με αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα, το LEAF είναι εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT, ένα προηγμένο χαρακτηριστικό οδήγησης που συνδυάζει το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης με την επιτάχυνση και την πέδηση, προκειμένου  να βοηθήσει τον οδηγό σε μεγάλα ταξίδια και σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία, τόσο σε αυτοκινητόδρομους όσο και σε μονές λωρίδες κυκλοφορίας. Το LEAF είναι επίσης εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT Park, το οποίο σταθμεύει το αυτοκίνητο αυτόματα και με ευκολία. Αυτά τα βοηθήματα, έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ασφάλεια, την άνεση και τον έλεγχο του οχήματος από τον οδηγό.

Επιπλέον, στο LEAF  περιλαμβάνονται  χαρακτηριστικά όπως το Apple CarPlay® και το AndroidAuto® που επιτρέπουν την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με τα smartphones.

Παράλληλα, με την εφαρμογή NissanConnect Services, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν διαδρομές πλοήγησης από το smartphone  στο αυτοκίνητο και από το αυτοκίνητο στο smartphone,  μέσω της υπηρεσίας πλοήγησης Door-to-Door Navigation, επιτρέποντας την ευκολότερη μετάβαση από και προς το σταθμευμένο σημείο και, κατά συνέπεια, από και προς τον τελικό προορισμό.

Ακόμη, η λειτουργία Remote Climate Control προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης του κλιματισμού όταν το LEAF είναι συνδεδεμένο με την πρίζα στο γκαράζ, ενώ πληροφορίες και αναλύσεις για τις διαδρομές και το στυλ οδήγησης, είναι  επίσης διαθέσιμες από το smartphone του εκάστοτε χρήστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα, ένα Nissan LEAF με την μπαταρία των 62Kwh  που αναμένεται  να ταράξει τα νερά και στην συγκεκριμένη  κατηγορία, καθώς  η αξιοπιστία του και οι τεχνολογίες που το συνοδεύουν, η  κορυφαία άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες του, η μεγάλη αυτονομία, το  εξαιρετικά οικονομικό κόστος χρήσης και συντήρησης, η εργονομία του και φυσικά η φιλικότητά του προς το περιβάλλον, θα αποτελέσουν τα απόλυτα πλεονεκτήματα για τον Έλληνα επαγγελματία αυτοκινητιστή, που δύσκολα θα συναντήσει σε άλλα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Το Nissan LEAF, μπορεί τώρα να αποκτηθεί, με το πρόγραμμα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή  και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).

Στέφανος Σιμωτάς©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή