Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΣΥΡΙΖΑ «Καμία κωλυσιεργία στην αποκατάσταση των πλημμυροπαθών»

Κλιμάκιο της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, αποτελούμενο από τον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, τον γραμματέα του κόμματος Σταύρο Νταούλα, τους πρώην βουλευτές Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, τα μέλη της Ν.Ε  ΜπάμπηΜουργελά, Θανάση Μπουλογεώργο, Δημήτρη Στάμο  και τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Λουλέ, επισκέφθηκαν  τις πληγείσες, από την τελευταία θεομηνία, περιοχές προκειμένου να εκφράσει την συμπαράσταση του στους ανθρώπους που για πολλοστή φορά είδαν το βιος τους να καταστρέφεται και τον κόπο τους να εξανεμίζεται.

Έτσι, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ βρέθηκαν στην τοπική κοινότητα των Μεγάλων Καλυβίων όπου και ενημερώθηκαν για τις καταστροφές που υπέστη το χωριό από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Λαγάρα ενώ το απόγευμα έκαναν αυτοψία στις περιοχές του Ζάρκου και της Πηνειάδας και συνομίλησαν με παραγωγούς για την ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργιών τους.

Η αποκαρδιωτική εικόνα των πλημμυρισμένων εκτάσεων, αναμφισβήτητα, αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για το αγροτικό εισόδημα αλλά και την οικονομία του Νομού μας συνολικά. Γι’αυτό και η αποκατάσταση των ανθρώπων αυτών θα πρέπει να είναι άμεση και ανάλογη των συνθηκών που βιώνει ο πρωτογενής τομέας το τελευταίο διάστημα, εξ αιτίας της πανδημίας και όλων όσων  εξαιρετικά αρνητικών συνεπειών έχει επιφέρει στην αγροτική οικονομία.

Δυστυχώς, τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί προς το παρόν αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ολική αυτή καταστροφή.

Επιπλέον, θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες που έχουν να κάνουν με τις υποδομές και την αντιπλημμυρική προστασία. Διαχρονικές ευθύνες, που όμως κάποιοι πρέπει να τις αναλάβουν και δεν αφορούν μόνο την κεντρική κυβέρνηση αλλά και την αυτοδιοίκηση.

Αξίζει να τονιστεί πως επί ΣΥΡΙΖΑ η Αυτοδιοίκηση χρηματοδοτήθηκε για πρώτη φορά με σημαντικά  ποσά για την υλοποίηση μιας σειράς τοπικών έργων υποδομής μέσω του επενδυτικού  προγράμματος ΣΑΤΑ, του ΠΔΕ και του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ. Το 2018 οι Περιφέρειες χρηματοδοτήθηκαν με 650 εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, ποσό που μείωσε αισθητά το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ σε μόλις 250 εκ. ευρώ. Συνεπώς, η Κυβέρνηση έχει τη βασική ευθύνη να λάβει και να υλοποιήσει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών, εξηγώντας, ταυτόχρονα, τι σχεδιασμό έχει κάνει για τη διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία και τις υποδομές της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή