Νομαρχιακά ΝέαΠρωτοσέλιδα

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Επιφυλακτικοί απέναντι στη Νομαρχιακή Επιτροπή για τη στάση της

2 Jul 2023

Σε αναμονή για ραγδαίες εξελίξεις μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Συνθήκες αμηχανίας, αναμονής και αβεβαιότητας επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί έφερε στο προσκήνιο εσωκομματικά ζητήματα κρίσιμα για τη συνοχή του κόμματος.

Στον νομό Τρικάλων πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr αρκετά είναι τα μέλη που κρατούν αποστάσεις και αναμένουν την επόμενη μέρα για να διαγνώσουν εάν θα συνεχίσουν σε αυτό τον πολιτικό χώρο και αυτό δεν συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του προέδρου του κόμματος, αλλά με δομικές αλλαγές που περιμένουν να συντελεστούν ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει σε μια εποχή μεγαλύτερης εξωστρέφειας με περισσότερο «χώρο» σε νέα μέλη.

Δεν λείπουν βέβαια και οι φωνές που λένε ότι σε πρώτη φάση η αυτοκριτική και η ανάληψη ευθύνης έπρεπε να ξεκινήσει από τη νομαρχιακή επιτροπή και όχι μόνο από τον Αλέξη Τσίπρα. Λίγο πολύ κάποιοι δεν άφησαν έξω από τις προτάσεις τους την ανανέωση της εμπιστοσύνης των μελών και προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν και το μέλλον βέβαια. Σήμερα το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τη Δευτέρα πάντως θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να εκλέξει τον μεταβατικό ή τη μεταβατική επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς μέχρι Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Βουλή.

Επίσης, ημερομηνία αναζητείται για τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής πιθανότατα για μία από τις δύο επόμενες Κυριακές.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Έφυγε από τη ζωή ο 68χρονος Απόστολος Ζαχαράκης

Έφυγε από τη ζωή ο 68χρονος Απόστολος Ζαχαράκης

Θανόντα κηδεύουμε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Διποτάμου Τρικάλων …
Φρικτός θάνατος 70χρονης από επίθεση των σκύλων της στα Πλατανούλια Λάρισας

Φρικτός θάνατος 70χρονης από επίθεση των σκύλων της στα Πλατανούλια Λάρισας

Τραγικό περιστατικό στα Πλατανούλια Λάρισας – 70χρονη βρήκε φρικτό θάνατο από επίθεση των σκύλων της …
Στέφανος Παπαμιχαήλ: Υποψήφιος στο Αγροτικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Στέφανος Παπαμιχαήλ: Υποψήφιος στο Αγροτικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Με όραμα και νέες ιδέες για τον αγροτικό κλάδο, ο Στέφανος Παπαμιχαήλ δεσμεύεται για ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς …
Ο Κοντογεώργος σφυρίζει τον αγώνα ΑΟΤ- Αρης Φιλιάτων

Ο Κοντογεώργος σφυρίζει τον αγώνα ΑΟΤ- Αρης Φιλιάτων

Ο ρέφερι Θ. Κοντογεώργος του Συνδέσμου Λάρισας θα «σφυρίξει» το παιχνίδι ΑΟ Τρίκαλα – Αρης Φιλιάτων. Βοηθοί θα είναι: Κουτσικανίδης …