ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Επιφυλακτικοί απέναντι στη Νομαρχιακή Επιτροπή για τη στάση της

Σε αναμονή για ραγδαίες εξελίξεις μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Συνθήκες αμηχανίας, αναμονής και αβεβαιότητας επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί έφερε στο προσκήνιο εσωκομματικά ζητήματα κρίσιμα για τη συνοχή του κόμματος.

Στον νομό Τρικάλων πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr αρκετά είναι τα μέλη που κρατούν αποστάσεις και αναμένουν την επόμενη μέρα για να διαγνώσουν εάν θα συνεχίσουν σε αυτό τον πολιτικό χώρο και αυτό δεν συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του προέδρου του κόμματος, αλλά με δομικές αλλαγές που περιμένουν να συντελεστούν ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει σε μια εποχή μεγαλύτερης εξωστρέφειας με περισσότερο «χώρο» σε νέα μέλη.

Δεν λείπουν βέβαια και οι φωνές που λένε ότι σε πρώτη φάση η αυτοκριτική και η ανάληψη ευθύνης έπρεπε να ξεκινήσει από τη νομαρχιακή επιτροπή και όχι μόνο από τον Αλέξη Τσίπρα. Λίγο πολύ κάποιοι δεν άφησαν έξω από τις προτάσεις τους την ανανέωση της εμπιστοσύνης των μελών και προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν και το μέλλον βέβαια. Σήμερα το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τη Δευτέρα πάντως θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να εκλέξει τον μεταβατικό ή τη μεταβατική επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς μέχρι Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Βουλή.

Επίσης, ημερομηνία αναζητείται για τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής πιθανότατα για μία από τις δύο επόμενες Κυριακές.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Θα «καεί» ο κάμπος έως την άλλη Παρασκευή

Το Νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο …
Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

Σε Αλεξάνδρας Λάτα μετονομάστηκε οδός στη Ν.Σμύρνη Λάρισας

«Εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε ως πόλη», σημειώνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος …
Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

Μαζί στον …δρόμο Κουρέτας και κάτοικοι Φαρκαδόνας

 Δημήτρης Κουρέτας από Φαρκαδόνα:  «Όλοι  μαζί  ένα μέτωπο για να προχωρήσει η αποκατάσταση» …