Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: “Εκλεκτές” εταιρείες φωτογράφων μέσα στα αστυνομικά τμήματα

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο των Φωτογράφων Ν. Τρικάλων, πραγματοποίησε ο βουλευτής του κόμματος, Σάκης Παπαδόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρικάλων, το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης της κυβέρνησης για την αλλαγή των όρων που αφορούν τις φωτογραφίες στα νέα δελτία ταυτότητας.

Η τελευταία μεθόδευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, όταν με μια τροποποίηση-«παραγγελία» άλλαξε παλαιότερη Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την Κοινή Υπουργική αυτή απόφαση είχε εκδώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την συνεργασία των συλλογικών οργάνων των επαγγελματιών φωτογράφων, αποκλείοντας την μονοπώληση της φωτογραφίας της ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών από λίγα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Η τροποποιημένη νέα ΚΥΑ: ΦΕΚ Β΄824/17-02-2023 αφήνει ξεκάθαρα ορθάνοιχτο το παράθυρο της συσσώρευσης της φωτογραφικής δραστηριότητας εντός των αστυνομικών τμημάτων, σε λίγες μεγάλες εκλεκτές εταιρείες, χωρίς την παραμικρή πρόνοια για την ασφάλεια στα δημόσια έγγραφα.

Εταιρείες που απασχολούν φωτογράφους εντός αστυνομικών τμημάτων δύνανται να αναλαμβάνουν πλέον το σκέλος της φωτογραφικής εικόνας, οδηγώντας χιλιάδες επαγγελματίες στην ανεργία.

Η ενέργεια αυτή οδηγεί πολλά φωτογραφεία (πάνω από 50%) στο κλείσιμο και χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες στην ανεργία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική συρρίκνωσης των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, αγνοώντας επιδεικτικά το εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, κυρίως δε όταν συγκεκριμένες τροποποιήσεις αποστερούν από τον κλάδο των φωτογράφων βασικά έσοδα για την επιβίωσή του. 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ θα κληθεί, μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, να δώσει εξηγήσεις, τις ελάχιστες καταστροφικές μέρες που της απέμειναν.

Στις εκλογές της 21ης Μαϊου 2023, τελειώνει το «πάρτυ» των λίγων «εκλεκτών» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η κατάργηση της φωτογραφικής ΚΥΑ Θεοδωρικάκου – Μητσοτάκη και η επαναφορά της στην αρχική της μορφή, από μια προοδευτική κυβέρνηση, θα αποτελέσει ένα μικρό αλλά σαφές δείγμα της επιστροφής της κοινωνικής κανονικότητας, που διέλυσε ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή