Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ προστάτευαν τις παρανομίες στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων

Η εσπευσμένη παραίτηση του κ. Δημήτρη Παρθένη από διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων το πρωί της Δευτέρας 27 Μαΐου – ελάχιστες μόνο ώρες μετά την προκήρυξη άμεσων εθνικών εκλογών από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τη μεγάλη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωπαϊκές εκλογές – δείχνει απροκάλυπτα, αυτό που ο λαός με τη σοφία του λέει: τα ποντίκια πρώτα εγκαταλείπουν το καράβι που πνίγεται.
 

Ασφαλείς πληροφορίες από την Αθήνα  που έφτασαν στο trikalanews.gr , λένε ότι ο κ. Δ. Παρθένης, τέως κραταιός διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διοριστεί στην θέση επιμελητή Β’ Αγγειοχειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», παρ’ ότι μετά την παραίτησή του έσπευσε αμέσως στην Αθήνα για να προλάβει να διοριστεί στην θέση που τον περιμένει εδώ και 2 χρόνια, πριν ο πρωθυπουργός  επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση των επαναληπτικών εκλογών, οπότε η χώρα θα μπει επίσημα στην προεκλογική περίοδο.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Δ.Παρθένης βρίσκεται  από την Δευτέρα καθημερινά και ολημερίς, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη.

Το ΦΕΚ της παραίτησης του κ. Δ. Παρθένη όμως, που θα ολοκληρώσει και νομικά την παραίτησή του από την διοίκηση του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων για να μπορέσει να πάρει τη θέση ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ. στο «Λαϊκό» – όπως ξεκάθαρα  ορίζει η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (221/13-12-2018) – φέρεται οτι δεν  έχει ακόμη εκδοθεί παρά τις προσπάθειές του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, υπέγραψαν τον Νόμο 4368/2016 με θέμα: «μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου» (ΦΕΚ 21 Α΄), με τον οποίο και άλλαξαν οι εισηγητές στις κρίσεις των Συμβουλίων Προσλήψεων-Κρίσεων οι οποίες δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Έτσι, ο κ. Δ. Παρθένης – όπως αποκάλυψε το trikalanews.gr –  ξανακρίθηκε τον Μάιο του 2017, εκ νέου για την θέση στο «Λαϊκό», με νέους, διαφορετικούς από το πρώτο Συμβούλιο Προσλήψεων-Κρίσεων, εισηγητές, εκ των οποίων ο ένας εξ αυτών, φέρεται να έχει μαζί του  πνευματική σχέση (κουμπαριά). Στην δεύτερη  κρίση, κατατάχθηκε ομόφωνα  και από τους δυο νέους εισηγητές  στην 1η θέση, ενώ οι προηγούμενοι (εισηγητές) τον είχαν κατατάξει σε διαφορετική θέση ο καθένας, αλλά σε κάθε περίπτωση  κάτω από την 3η θέση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα φαίνεται να μην βάζει  προς το παρόν το κεφάλι του κάτω από το μαχαίρι για να προστατεύσει τον άλλοτε ευνοούμενο του, ο οποίος έχει ανοιχτές, αρκετές υποθέσεις με την Δικαιοσύνη.
 

Κι ενώ ήταν ευρέως  γνωστά –  μέσω τεκμηριωμένων- αδιάσειστων  στοιχείων που έφερε στο φως της δημοσιότητας  με σειρά ρεπορτάζ το trikalanews.gr – τα οικονομικά και όχι μόνο σκάνδαλα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων που διαδέχονταν  ένα το άλλο, τόσο οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, όσο και ο βουλευτής της Ν.Δ, Κώστας Σκρέκας, έκαναν ότι μπορούσαν για  να αποσιωπήσουν τις  όποιες παρανομίες  και οικονομικές ατασθαλίες στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων.

Που ήταν, όλο αυτό τον καιρό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και γιατί δεν πήραν δημόσια θέση για όσα παράνομα συνέβαιναν στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων;

Γνωστό, βέβαια, σε όλο τον νομό Τρικάλων, και όχι μόνο, είναι, ότι ο κ. Σ. Παπαδόπουλος προστάτευε επιμελώς τον κ. Παρθένη, όλα τα χρόνια θητείας του  στην διοίκηση του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων, όπως έκανε και στην ανοιχτή σύσκεψη στο Γ.Ν.Τ. την 19η Νοεμβρίου 2018.

Τίθεται επίσης το ερώτημα: Που βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, κ. Κώστας Σκρέκας; Βρίσκονταν στα Τρίκαλα ή σε άλλον πλανήτη;

 Υπήρχε αντιπολίτευση στα Τρίκαλα; Γιατί δεν κίνησε καμία διαδικασία , μετά την δημοσιοποίηση του θέματος με τις παράνομες αναθέσεις σε εξωτερικούς δικηγόρους (για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη), έτσι ώστε το θέμα να πάει στη Βουλή;

Επιπρόσθετα, που ήταν ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας,  κ. Ηλίας Τσιαούσης; Γιατί κράτησε σιγή ιχθύος, η οποία τον κατέταξε στην «ουδέτερη ζώνη»… ελπίζοντας ίσως να αποτελέσει «λευκή σελίδα» ως πρόσωπο, στην επιλογή της Ν.Δ  των υποψηφίων βουλευτών του Νομού στις επικείμενες – πλέον – βουλευτικές εκλογές;

Επίσης, ποιες είναι οι σημερινές ευθύνες των βουλευτών Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ, ένα βήμα πριν από την επικείμενη εκλογική μάχη; Τι έχουν να δηλώσουν στους πολίτες του Νομού Τρικάλων από τους οποίους θα διεκδικήσουν εκ νέου την ψήφο τους, για όσα δεν έπραξαν και δεν ερεύνησαν… στην ώρα τους, σχετικά με όσα παράνομα συνέβησαν στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, δηλαδή στο μεγαλύτερο Δημόσιο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Νομού Τρικάλων;

Εν κατακλείδι, για ποιο λόγο εκλέγονται οι βουλευτές Τρικάλων; Για να εξυπηρετούν προσωπικά και κομματικά οφέλη ή για να υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού, δηλαδή όλων ανεξαρτήτως των πολιτών, όπως ορίζει η Δημοκρατία;

Φωτογραφία, Άρχοντες Τρικάλων, trikalanews.gr , Τρίκαλα 2019
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή