Σύσκεψη στο Δημαρχείο με τους Διευθυντές των Σχολείων του Δήμου Καρδίτσας

24 Aug 2020 Καρδίτσα

Με στόχο την ολοκλήρωση της προετοιμασίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σύσκεψη με τους Διευθυντές των Σχολείων σε Πρωτοβάθμια και  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εν όψει της έναρξης του σχολικού έτους πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας η Δημοτική αρχή Καρδίτσας.

Η σύσκεψη είχε ως στόχο να υπάρξει ο καλύτερος συντονισμός, ώστε να ξεκινήσει ομαλά και η φετινή σχολική χρονιά.

Μιλώντας ο Δήμαρχος προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων υπογράμμισε ότι φέτος η έναρξη γίνεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς εκτός από τα συνηθισμένα ζητήματα που στην αρχή κάθε χρόνου θα πρέπει να επιλυθούν, υπάρχει πλέον και το θέμα της πανδημίας που δημιουργεί νέα δεδομένα.

Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσει να πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε να προστατευθεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Έτσι τις επόμενες ημέρες θα πλυθούν τα προαύλια των σχολείων με νερό και απολυμαντικό υγρό.

Επίσης αναμένεται να διευκρινιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η προμήθεια και η διανομή των μασκών που θα χρησιμοποιούνται από τη σχολική κοινότητα.

Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος ζήτησε από τους διευθυντές να ρυθμίσουν όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ζητήματα των σχολείων τους για να είναι  όλα έτοιμα για στην έναρξη του σχολικού έτους.

Επίσης τόνισε ότι σε όποιες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο οι διευθυντές με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (τεχνική υπηρεσία, καθαριότητα, πράσινο) θα γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να επιλύονται τα ζητήματα που ανακύπτουν.

Τέλος ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του υπουργείου εσωτερικών για το θέμα των προσλήψεων των καθαριστριών και η εκτίμηση είναι ότι πολύ σύντομα, θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα και η διαδικασία της καθαριότητας.  

Από την πλευρά τους οι διευθυντές έθεσαν στο τραπέζι του διαλόγου διάφορα επιμέρους ζητήματα και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης τους.

admins
Author: admins

Share:
Επανένωση δεσμών μέσω ποδοσφαίρου και μπάσκετ ανάμεσα στα Τρίκαλα και το Amberg

Επανένωση δεσμών μέσω ποδοσφαίρου και μπάσκετ ανάμεσα στα Τρίκαλα και το Amberg

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνεται η ανανέωση των δεσμών ανάμεσα στα Τρίκαλα και το Amberg της Γερμανίας μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων …
Ευχές σε Τρικαλινούς αθλητές στην Ολυμπιάδα του Παρισιού με μπάνερ της ΕΡΤ

Ευχές σε Τρικαλινούς αθλητές στην Ολυμπιάδα του Παρισιού με μπάνερ της ΕΡΤ

Ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, τιμά και στηρίζει τους τρικαλινούς αθλητές που συμμετέχουν στην Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή …
Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 105 ετών η Βασιλική Νταή

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 105 ετών η Βασιλική Νταή

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς, Νταή Βασιλικής, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 105 ετών …