Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συστάσεις …του ΣΥΡΙΖΑ και «αντάρτες» μαχόμενοι υπέρ και κατά υποψηφίων δημάρχων

Αφού τελειώνουν οι πίτες, σειρά παίρνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που ανακοινώνουν ή ετοιμάζονται να ανακοινώσουν την παραταξιακή τους κάθοδο στις δημοτικές εκλογές. Όπως έγινε γνωστό, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους υποψήφιους για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στον νομό Τρικάλων να μη συμμετέχουν με την παρουσία τους σε ανακοινώσεις συνδυασμών μιας και δεν έχουν λάβει αποφάσεις στήριξης ή μη ακόμη. Για το ζήτημα μίλησε στο ραδιόφωνο της Λέσχης 97,6 ο βουλευτής του νομού Τρικάλων κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όσον αφορά το mail που εστάλη από την νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ενδιαφερόμενους του ψηφοδελτίου μας να μη συμμετέχουν σε εκδηλώσεις αυτοδιοικητικών σχημάτων που θα κατέλθουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, εγώ προσωπικά δεν πήγα στην εκδήλωση του κ. Χήρα γιατί την ίδια ώρα είχα πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του αδερφού μου. Αλλά ούτως ή άλλως το mail που στάλθηκε από την γραμματεία της τοπικής οργάνωσης ήταν οδηγίες να λάβουν υπόψιν τα στελέχη μας ό,τι σε αυτή τη χρονική συγκυρία , θα πρέπει να σεβαστούμε την κατάληξη που θα έχουμε συνολικά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν θεωρώ πως έγινε κάτι αντιδεοντολογικό των στελεχών μας που πήγαν, αλλά ούτε ήταν λάθος και από την πλευρά της γραμματείας που έστειλε αυτό το mail. Τα στελέχη μας είναι ελεύθερα να καταλήξουν με βάση την συνείδησή τους να καταλάβουν τι είναι αντιδεοντολογικό και τι όχι.

Εγώ δεν θα πήγαινα, θα σεβόμουν ό,τι θα πρέπει πρώτα να καταλήξουμε σε μια απόφαση, γιατί σε διάφορος δήμους του νομού μας η κατάληξη θα πρέπει να είναι συλλογική. Η οργάνωση μας το 2019 δεν είχε πάρει απόφαση να στηρίξει έναν συγκεκριμένο υποψήφιο στο δήμο Πύλης. Το ζήτημα είναι τι μας υπαγορεύει η συνείδησή μας στο σύνολο των ζητημάτων που είναι ανοιχτά μπροστά μας. Σε μια προεκλογική εκδήλωση του κ. Παπαστεργίου προφανώς και δεν θα πήγαινα γιατί ο Δημήτρης είναι τώρα στέλεχος που δεν κρύβει τους δεσμούς που έχει πλέον με τη ΝΔ».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή