Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος προεξήρχε των ιερών ακολουθιών, και συγκεκριμένα της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία του Μεγάλου Αγιασμού.

Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης  στο κήρυγμά του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, τόνισε την σημασία του Μεγάλου Αγιασμού στην ζωή των ανθρώπων. Όπως χαρακτηριστικά είπε, ” ο Αγιασμός δεν είναι απλά ένα σύμβολο, όπως διάφοροι “μοντέρνοι” νεοέλληνες πιστεύουν, αλλά αποτελεί ουσία της χριστιανικής πίστης. Μέσω του Παναγίου Πνεύματος, το νερό, αν και συστατικά παραμένει νερό, εντούτοις γίνεται το φάρμακο για κάθε ασθένεια και ο ολετήρας όλων των Δαιμόνων.” Κάλεσε, τέλος, όλους τους Χριστιανούς να αγιάσουν κάθε σημείο του σπιτιού τους, αλλά και ο, τι τους περιβάλλει.

Μετά το πέρας των ακολουθιών, ο κ. Θεόκλητος μετέβη ιδιωτικώς στην γέφυρα της Διάβας, στον Πηνειό ποταμό, όπου, προς αγιασμό των υδάτων, έριξε εντός του ποταμού Μέγα Αγιασμό και έναν μικρό ξύλινο Σταυρό από τα Ιεροσόλυμα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή