Τα «αγροτικά Τρίκαλα» ήδη κατεβαίνουν Αθήνα

Ήδη κάποια τρακτέρ αναχώρησαν από τα Τρίκαλα – Συγκέντρωση αύριο το απόγευμα και στο κέντρο των Τρικάλων από τους «εναπομείναντες» αγρότες

Με την απόγνωση συγκεντρωμένη, οι αγρότες των Τρικάλων ξεκινούν την «κάθοδο» στην Αθήνα για να διαδηλώσουν και να διεκδικήσουν καλύτερους όρους παραγωγής αλλά και καλύτερες συνθήκες ζωής με άμεσα μέτρα στήριξης.

Όπως αναφέρουν πολλοί αγρότες στο Trikalanews.gr όλες αυτές τις ημέρες, ο αγροτικός πληθυσμός έχει δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα και δη μετά τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη, με καταστραμμένες σοδειές, χωράφια που δεν μπορούν να καλλιεργηθούν ακόμη και σήμερα, εξοπλισμό που έχει χαθεί και όλα αυτά ενώ σε μεγάλο ποσοστό οι αγρότες έχουν χάσει τα σπίτια τους ή έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Έτσι, κατεβαίνουν συντονισμένα με λεωφορεία στην Αθήνα που θα αναχωρήσουν αύριο από  Βασιλική, Ζάρκο, Φαρκαδόνα, Τρίκαλα και Μεγαλοχώρι. Συγκεκριμένα, από τα Τρίκαλα η Ομοσπονδία «ΑΝΟΙΞΗ» διαθέτει λεωφορεία που θα ξεκινήσουν αύριο στις 10.30 π.μ. από τα Τρίκαλα και την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, τη Φαρκαδόνα (με σημείο συγκέντρωσης το κτηνιατρείο) και την πλατεία Μεγαλοχωρίου.

Επίσης, 9 το πρωί έχει προγραμματιστεί αναχώρηση από το Ζάρκο ενώ και 9 και μισή το πρωί αναχώρηση από την πλατεία Βασιλικής του δήμου Μετεώρων.

Παράλληλα, στις 10 το πρωί, σύμφωνα με τον Παύλο Σπυρόπουλο της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας αγροτών, έχει επίσης δρομολογηθεί λεωφορείου που θα αναχωρήσει από το Μεγλοχώρι. Ο ίδιος, είπε δε στο Trikalanews.gr ότι ήδη κάποια τρακτέρ έχουνε φύγει για Αθήνα από το μπλόκο των Τρικάλων.

Από εκεί και πέρα, παράλληλα με την κινητοποίηση της Αθήνας, προγραμματίζεται κινητοποίηση στο κέντρο των Τρικάλων από όσους αγρότες θα μείνουν πίσω.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …