Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα «απόνερα» των εκλογών παρασύρουν τον υποψήφιο δήμαρχο Τρικκαίων

Η κεντροαριστερά συνεχίζει την αναζήτηση κοινού παρονομαστή για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές

Κάποιους μήνες πίσω, η πολιτική συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από τη συνέργεια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε εθνικό επίπεδο. Οι εθνικές εκλογές, φαίνεται ωστόσο ότι επηρέασαν σημαντικά αλλάζοντας πλήρως την ατζέντα κεντροαριστερής συνεργασίας κάτι που «βγαίνει» και στα αυτοδιοικητικά ζητήματα της περιοχής μας.

Έτσι, κι ενώ πριν από μερικές ημέρες ξεκίνησε μια προσπάθεια αναζήτησης κατάλληλου κοινού υποψηφίου και η συγκρότηση δημοτικής παράταξης μεταξύ αριστερών και κεντροαριστερών δυνάμεων της περιοχής, από χθες το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να έχει «παγώσει» σε στάση αναμονής, περιμένοντας το ΠΑΣΟΚ να πάρει τις αποφάσεις του. Αποφάσεις, που δεν έχει να κάνει μόνο με πρόσωπα που θα προτείνει, αλλά και με το ενδεχόμενος πολιτικών συνεργασιών.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της νομαρχιακής επιτροπής, μέλη του κόμματος και υποστηρικτές που συμμετείχαν στη συζήτηση εστίασαν γύρω από το θέμα του Δήμου Τρικκαίων (χωρίς να ξανοίγονται σε άλλους δήμους του νομού Τρικάλων) και σε αντιπαραβολή με τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την εκλογοαπολογιστική των εθνικών εκλογών. Κάποιοι εξέφρασαν διαφωνία όσον αφορά τους «όρους» συμπαράταξης με δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ 25, κάποιοι άλλοι δεν βρίσκουν άλλο τρόπο και όλα αυτά δεν έφεραν παρά μόνο δύο ανοιχτές προθέσεις για υποψηφιότητα αυτές της Χρύσας Ντιντή-η οποία μίλησε για στήριξη και όχι για χρίσμα προφανώς-και του Στέφανου Μπουλογιώργου.

Με βάση όσα ειπώθηκαν, ενώ αρχικά η «κεντροαριστερή κίνηση» προσανατολιζόταν για μια ακόμη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά για να συζητήσει ανοιχτά τα ονόματα πιθανών υποψηφιοτήτων – βρίσκεται πλέον σε στάση αναμονής.

Συνοψίζοντας, υπάρχει ένα ΠΑΣΟΚ που ακόμη δεν έχει καταλήξει αν θέλει να συνεργαστεί και να δεσμευτεί με κάποιες προϋποθέσεις σε μια συνεργασία. Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ που σε θεσμικό επίπεδο δεν φαίνεται να κινείται με πρωτοβουλία παρά μόνο σε επίπεδο κάποιων μελών που πιστεύουν ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η παράταξή τους στην κατεύθυνση αυτή και μια κεντροαριστερή πρωτοβουλία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον «αέρα».

Κι όλα αυτά ενώ υπάρχει η προθυμία προσώπων που προφανώς περιμένουν μια σοβαρή και κατασταλαγμένη πρόταση για να διεκδικηθεί με δυναμική η πλειοψηφία του Δήμου Τρικκαίων…

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή