Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα δικαιώματα των παιδιών σε κοινή εκδήλωση ΚΔΑΠ ΦΡΟΥΡΙΟ – ΤΟΜΥ Τρικάλων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 18:30, το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Δ.Α.Π. «ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ» του Δήμου Τρικκαίων η ενημερωτική Εκδήλωση από την Τοπική Μονάδα Υγείας Τρικάλων, με θέμα: «ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ». Με αφορμή αυτή τη δράση, ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε ευαισθητοποιημένα και ενημερωμένα παιδιά, με κοινωνική συνείδηση και κριτική σκέψη. Η εκπόνηση του Ενημερωτικού Προγράμματος, πραγματοποιήθηκε από τον κ. Ντάσκα Ιορδάνη, Κοινωνικό Λειτουργό και την κ. Πρεβεδουράκη Σοφία, Επισκέπτρια Υγείας. Στην παρουσίαση παρίστανται η κ. Ντάτσινα Δήμητρα, Γενική Οικογενειακή Ιατρός-Συντονίστρια της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων (Ομήρου 13).

Η  Τοπική Μονάδα Υγείας Τρικάλων (ΤΟΜΥ) είναι μια νέα δημόσια δομή, η οποία παρέχει σε όλους τους πολίτες,  δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Επιτακτική αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο η ανάγκη, για ενημέρωση  και ουσιαστική ευαισθητοποίηση των παιδιών, σε ότι αφορά τα δικαιώματά τους,  ανταποκρινόμενοι και  στον επιμέρους στόχο των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Η συγκεκριμένη ομιλία απευθύνονταν τόσο στα παιδιά όσο και στο προσωπικό της δομής. Οι παρουσιάσεις έγιναν με μορφή power point και διαδραστικών παιχνιδιών, προσαρμοσμένα στις ηλικίες 9 έως 12 ετών. Έτσι, τα παιδιά έμαθαν τα δικαιώματά τους, παίζοντας και συζητώντας , γνωρίζοντας ότι αφορά όλα τα παιδιά του κόσμου, τα ζωγράφισαν και διακόσμησαν με τις κάρτες των δικαιωμάτων, δημιουργώντας το  δέντρο των δικαιωμάτων των παιδιών.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Κ.Δ.Α.Π. “ΦΡΟΥΡΙΟ”
ΠΑΛΑΒΡΑ ΜΑΡΙΑ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή