Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ … !

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Σε μία συζήτηση που είχα, με ένα πρώην Ανώτατο Θεσμικό Πρόσωπο, τις τελευταίες ημέρες, άκουσα την φράση «τα δύσκολα είναι μπροστά».

Δεν υπάρχει πολίτης σε αυτήν την χώρα που να είναι ευχαριστημένος, αισιόδοξος και ήρεμος με τα όσα συμβαίνουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Πολλά τα θέματα που … καίνε και δεν διαφαίνεται λύση, ενώ η κομματική πλύση εγκεφάλου πάει … σύννεφο.

Οι εκβιασμοί της Τουρκίας και ένα θερμό επεισόδιο, που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, είναι πάντα … προ των Πυλών.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει κανένα βήμα πίσω, σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα, υπολογίζοντας αποκλειστικά και ΜΟΝΟΝ στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Φάνηκε πολύ γρήγορα πως η συνάντηση του «χαλβά» στην Κωνσταντινούπολη πρόσφατα, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ έσπρωξαν τον Μητσοτάκη, ήταν λανθασμένη ως κίνηση.

Η «σελίδα» που … άλλαξε, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, αποδείχθηκε … παγίδα.

Ο μόνιμος «τρομοκράτης» και αποσταθεροποιητής στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ο Ερντογάν με τους … παρακοιμωμένους του.

Η προσωπική απειλή, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού από τον Ερντογάν, αλλά και οι μετέπειτα δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για τα νησιά του Αιγαίου δείχνουν ξεκάθαρα πως η Τουρκία δεν πρόκειται να συμπεριφερθεί ποτέ ως φιλική χώρα.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η συζήτηση για τα F-35, οι εξοπλισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων και η στάση της χώρας μας στο Ουκρανικό ανησυχούν τα σφόδρα την Τουρκία.

Η γείτονα, εξ Ανατολών και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, χώρα φοβάται, σήμερα, τον ρόλο της Ελλάδας στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το νέο γεωπολιτικό παιχνίδι στην Μέση Ανατολή.

Η δημιουργία ενός Κουρδικού κράτους, με τις ευλογίες των ΗΠΑ, είναι μία θανάσιμη απειλή για την ύπαρξη της σημερινής Τουρκίας.

Η εχθρική ρητορική του Σουλτάνου, η άρνησή του να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ η Σουηδία και η Φιλανδία, πέραν των όσων επιδιώκει να κερδίσει σε ανταλλάγματα, γίνονται και για εσωτερική κατανάλωση.

Ο παράλογος εθνικισμός της «Γαλάζιας Πατρίδας» γίνεται μοχλός για να συσπειρώνει τους Τούρκους γύρω του καθώς όλα δείχνουν πως χάνει … το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Με πληθωρισμό πάνω από 70%, επίσημα και πάνω από 120%, ανεπίσημα, η Τουρκία … βουλιάζει …!

Βέβαια, είναι πολύ λυπηρό πως ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ δεν παίρνουν θέση κατά των παραλογισμών του Σουλτάνου και «νίπτουν τας χείρας» σαν τον Πόντιο Πιλάτο.

Η διεθνοποίηση των ενεργειών της Τουρκίας, που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, έχει την σημασία της αλλά δεν είναι αρκετή.

Οι Διπλωματικές Υπηρεσίες της χώρας μας πρέπει να αποκτήσουν μόνιμα χαρακτηριστικά και υπερκομματική αντίληψη, σκέψη και σχεδίαση ώστε να μην μένουμε ακάλυπτοι και να φτάνουμε στο σημείο να μας ζητούν αποζημιώσεις, για τους «Τσάμηδες», οι Αλβανοί, που καθημερινά καταπατούν τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.

Στον χώρο της Παιδείας, το σχέδιο της Κεραμέως βάζει … φωτιά στους Πρυτάνεις, στους Φοιτητές και στα Πτυχία.

Τέτοιες ενέργειες ούτε την ποιότητα ούτε την λειτουργικότητα των Πανεπιστημίων ενισχύουν.

Αυτονόητο είναι πως στον χώρο της Παιδείας δεν έχουν καμία θέση τόσο οι «Μπαχαλάκηδες» όσο και οι … βαριοπούλες.

Η Δημόσια Παιδεία πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και στον τομέα της Υγείας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.), που είναι το καταφύγιο της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού μας, πρέπει να στηριχθεί με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και να εκσυγχρονισθεί Υλικοτεχνικά, αναβαθμίζοντας τις υποδομές του.

Η πανδημία έγινε ενδημικό φαινόμενο και οι Υγειονομικοί, που τέθηκαν σε παράλογη ΑΝΑΣΤΟΛΗ, είναι πλέον καιρός να επιστρέψουν στις γραμμές … μάχης του ΕΣΥ.

Καλόν, για όλους, είναι να αποκατασταθεί η τάξη και η ηρεμία αναγνωρίζοντας το λάθος και ο Πρωθυπουργός.

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

Το ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας» φαίνεται και από την πρωτοφανή ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την διαφθορά, που κάνουν τον βίο των πολιτών αβίωτο.

Η Αγορά καταστρέφεται καθημερινά. Ζεστό χρήμα δεν υπάρχει. Η κατανάλωση βυθίζεται και το καλάθι της νοικοκυράς είναι Άδειο.

Τα καύσιμα είναι σε τρελή ανοδική πορεία και τα … ψίχουλα που θα δώσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στους καταναλωτές είναι «σταγόνα στον ωκεανό», εάν δεν αποτελεί και κοροϊδία.

Τα αισχροκέρδη των «Ολιγαρχών» από την «Ληστεία» των πολιτών πρέπει να επιστραφούν στους καταναλωτές και όχι στο κράτος.

Τέλος, το επισιτιστικό πρόβλημα διογκώνεται επικίνδυνα και η ζωή των πολιτών γίνεται … κόλαση.

Λέτε να πούμε το ψωμί … ψωμάκι …;

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του … !

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή