Τα έργα στον οικισμό Ρομά στο Κηπάκι επισκέφθηκε ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τα έργα και την κοινωνική μέριμνα στον οικισμό των Τρικαλινών Ρομά στο Κηπάκι επισκέφθηκε ο  Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε το στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον οικισμό την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, με βασικό αντικείμενο της επίσκεψης να είναι οι παρεμβάσεις.

Το Υπουργείο χρηματοδοτεί σημαντικά για την αναβάθμιση των υποδομών έργα, όπως ύδρευση, αποχέτευση, όμβρια ύδατα, αλλά και πεζοδρόμηση, ασφαλτόστρωση, φωτισμό, με συνολικό προϋπολογισμό 1,3 εκ. €. Τα έργα  έχουν ήδη ξεκινήσει και οι κ. Παπαστεργίου και Σταμάτης επιθεώρησαν την πρόοδό τους, καθώς βελτιώνουν τη διαβίωση των κατοίκων.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων.

Συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής, της συνεργασίας, της μέριμνας στους Ρομά, της επιδοματικής πολιτικής, της γενικότερης βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης.

Παρέστησαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Μέριμνας και Εργων, Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου και Βασιλένα Μητσιάδη αντιστοίχως, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρομά Κηπακίου κ. Ν. Καραχάλιος, στελέχη του συλλόγου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Τρικκαίων, των Δ/νσεων Έργων και Κοινωνικής Μέριμνας.

Δήμος Τρικκαίων©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή