Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα Καραγκιοζιλίκια των Τούρκων και η λογοκρισία του Facebook

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Δεν φταίνε εκείνοι για την απρέπεια και τον μισογυνισμό που επέδειξαν στο πρόσωπο της Ευρωπαίας Πρόεδρου της Commission κυρίας Ούρσουλα Φον Ντερ ΛάϊενΛάϊεν και Σαρλ Μισέλ, όπως υποστηρίζει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά η αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ των δυο ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βλέπετε τόσο ο κ. Τσαβούσογλου, όσο και το αφεντικό του Ταγίπ Ερντογάν, φημίζονται για τον πολιτισμό τους, την ευγένειά τους και την εκτίμησή τους προς το γυναικείο φύλλο.

Εξ’ άλλου το απέδειξαν με την αποχώρησή τους από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που υπερασπίζεται τα γυναικεία δικαιώματα.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η στάση των Ελληνικών ΜΜΕ, τα οποία ασχολούνται μόνο με το πώς φέρθηκαν, η Τουρκική ηγεσία και η διπλωματία στους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Καλά αυτοί είναι γνωστοί άξεστοι και απολίτιστοι.

Όμως ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θεωρώ ότι είναι χειρότερος όλων, που στρογγυλοκάθισε αδιαφορώντας που η συνάδελφός του προσβάλλονταν βάναυσα από τον Ερντογάν και την παρέα του.

Μ’ αυτόν δεν ασχολήθηκε κανένα τηλεοπτικό μέσο. Θα θεώρησαν πως η γαϊδουριά που επέδειξε ο Σαρλ Μισέλ, δεν ήταν άξια κριτικής.

Μα αυτός φέρθηκε χειρότερα κι από τους άξεστους ανατολίτες ηγέτες της Τουρκίας.

Όμως ακόμη κι αυτό, το είδαν φυσιολογικό τα Ελληνικά ΜΜΕ και γι’ αυτό δεν χρειάζονταν σχολιασμό.

Εν τω μεταξύ, το κείμενο αυτό επιχείρησα να το δημοσιεύσω στη σελίδα μου στο Facebook, αλλά το μπλοκάρει το συγκεκριμένο μέσο και αναφέρει ότι βρίσκεται σε επεξεργασία και θα με ενημερώσει όταν θα είναι έτοιμο να το δημοσιεύσει.

Όταν το δημοσιεύει το κρατάει κλειδωμένο για να μη το βλέπουν τα μέλη της κοινότητας του Facebook και ενοχλούνται από το περιεχόμενο.

Βλέπετε μπορεί να αναφέρεται σε ένα γεγονός που απασχόλησε ολόκληρη την Ευρώπη και έκανε το γύρο του κόσμου, αλλά εμείς δεν επιτρέπεται να το σχολιάζουμε.

Είδαν ότι αντίστοιχη δημοσίευση που έκανα μια μέρα πριν, είχε τεράστια απήχηση στον κόσμο με δεκάδες κοινοποιήσεις, σχόλια και χιλιάδες αναγνώστες και θεώρησαν σκόπιμο πως πρέπει να περάσει από την κρησάρα της λογοκρισίας οποιαδήποτε άλλη παρόμοια στο μέλλον.

Ζούμε την εποχή της απόλυτης λογοκρισίας από το Facebook, που σ’ εμάς τους Έλληνες θυμίζει μαύρες περιόδους που έζησε ο τόπος.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή