Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα μαζεύουν Δραγασάκης – Τσακαλώτος για «κυβέρνηση ηττημένων»

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τις χθεσινές τους τοποθετήσεις, μέσω των οποίων άφηναν ανοιχτή την πιθανότητα σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων», παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας το έχει απορρίψει κατηγορηματικά, επιχειρούν με νεότερες παρεμβάσεις τους οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αν και οι δυο τους μίλησαν για υποθετικά σενάρια τα οποία δύσκολα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, ωστόσο ήταν σαφές ότι δεν έκλεισαν την πόρτα στην πιθανότητα να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα.

Μιλώντας στο Action 24, ο Γιάννης Δραγασάκης επανέλαβε ότι μίλησε επί υποθετικών σεναρίων, διευκρινίζοντας ότι στόχος του κόμματος του ήταν, είναι και παραμένει η νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.

Στην πίεση των παρουσιαστών της εκπομπής, αλλά και του Άδωνη Γεωργιάδη, είπε πως αν όντως φτάσουμε σε αυτό το σημείο και τα νούμερα το επιτρέπουν, τότε τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και να εκτιμήσουν αυτή την κατάσταση που πιθανώς θα έχει διαμορφωθεί.

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγόρησε τον «προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ», ότι προσπαθεί από χθες να απομονώσει μια αποστροφή του για να οδηγήσει σε συμπεράσματα που δεν ισχύουν.

«Εγώ απάντησα ότι μια συμμαχική κυβέρνηση με 49% θα είχε μεγαλύτερη νομιμοποίηση από μια αυτοδύναμη με 38% στις δεύτερες εκλογές. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι εφικτό ούτε μαθηματικά ούτε πολιτικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει πρώτο κόμμα. Για αυτό όλοι παλεύουμε για αυτόν τον εντελώς εφικτό στόχο», σημείωσε με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή