Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα μεσάνυχτα αναλαμβάνει ο εργολάβος τη φύλαξη του Νοσοκομείου Τρικάλων

Σε ανακοίνωσή της, η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών στο Γεν. Νοσοκομείο Τρικάλων (στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ), αναφέρει τα εξής:

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο χώρο της υγείας. Σήμερα τα μεσάνυχτα 7 εργαζόμενοι στη φύλαξη του ΓΝΤ περνούν την πόρτα της ανεργίας, αφού εγκαθίσταται ο ιδιώτης εργολάβος.

Μιλάμε για έγκλημα εκ προ μελέτης, αφού συγκεκριμένοι είναι αυτοί που σκάψανε και σκάβουνε το λάκκο της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας. Κάτι ανάλογο που συνέβη και συμβαίνει στις μεταφορές, στην ασφάλεια, στην ενέργεια κλπ.. Που ξεκίνησε εδώ και 25-30 χρόνια με τη μια κυβέρνηση να κόβει και την επόμενη να ράβει το «κοστούμι» του λογαριασμού. ΠΑΣΟΚ παλιότερα, ΝΔ στη συνέχεια, ΣΥΡΙΖΑ να παραλλάσει την πατέντα και ΝΔ τώρα να συνεχίζει..

Όποιες διαφορές και να επικαλεστούν στην πατέντα και τον λίφτινγκ του μοντέλου που λανσάρισε ο καθένας, όλοι τους το ίδιο «σασί» (δηλ σκελετό –πλαίσιο) χρησιμοποιούν.

Όλοι τους την «ελαστική», «ευέλικτη»,δηλαδή την ανασφαλή εργασία και τη ζωή λάστιχο έχουν ως βάση. Όλοι τους τη σταθερή και μόνιμη εργασία με δικαιώματα ξεχαρβάλωσαν και τη διέλυσαν ως υλικό για απόσυρση.

Και τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα όπως για όλα τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα που κάνουν.

Ε, βγάλτε επιτέλους το σκασμό!

Αν νοιαζόσασταν για τους εργαζόμενους δε θα στέλνατε στο πυρ το εξώτερο τη σταθερή εργασία, δε θα στέλνατε στα σαγόνια των καρχαριών τη δημόσια και δωρεάν υγεία. Εσείς δε βάλατε την υπογραφή σας για όλα αυτά; Εσείς δεν ήσασταν που αρνηθήκατε- και μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος- τη μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην υγεία και σε όλο το δημόσιο;..κι ας καλύπτουν σταθερές ανάγκες …

Αν νοιαζόσασταν για την υγεία του λαού, για το μεροκάματο και το ψωμί του εργαζόμενου μία είναι η λύση: Σταθερή και μόνιμη δουλειά για τους συμβασιούχους ! Ούτε εργολάβοι, ούτε ενοικιαζόμενοι, ούτε ΟΑΕΔ, ούτε επικουρικοί, ούτε ΣΟΧ, ούτε 8μηνίτες, ούτε, ούτε, ούτε… ΜΟΝΟ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!

Αυτό όμως δεν το τολμάτε, ούτε να το ψελλίσετε, γιατί θα σας μαλώσουν τ’ αφεντικά σας, αυτοί που κερδοφορούν απ’ την πολιτική σας και φορτώνονται σαν τσιμπούρια στην πλάτη του κοσμάκη!

Το ίδιο και οι συνδικαλιστές σας στο νοσοκομείο, είτε είναι ΔΑΚΕ που έχει και «υγειονομικό όραμα», είτε είναι ΔΑΚΕ που έχει ρεαλισμό, είτε είναι ΠΑΣΚΕ, είτε είναι πρώην ΠΑΣΚΕ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι Δημοκράτες και Συνεργάσιμοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, είτε είναι αυτόνομοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ..

Μία φάτσα, μία ράτσα όλοι τους !

Σαν τις μαϊμούδες του «γύφτου», χορεύουν όπως τους παίξει το νταούλι τ’ αφεντικό,όπως τους τραβήξει τ’ αυτί ο υπουργός, ο βουλευτής, ο διοικητής, ο πρώην διοικητής και «κολλητός» του πρώην υπουργού (αυτού ντε που τον διώχνουν και οι δικοί του τώρα και όταν ήρθε στο ΓΝΤ αναγκάστηκε από το κράξιμο να μπει από την πίσω πόρτα)

Αυτοί οι συνδικαλιστές, όλοι τους μαζί, πριν λίγες μέρες κουτσούρεψαν, τσαλάκωσαν, παραποίησαν την κοινή απόφαση-αιτήματα ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων και Συμβασιούχων.

Ή πάλι, εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ –πρώην ΠΑΣΟΚ δεν πουλούσαν μέχρι προχθές φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους συμβασιούχους…; Τους έτρεχαν στα δικαστήρια για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εγκατάστασης του εργολάβου! Αυτές τις ιδέες ποιος τρανός «μέντορας-προφήτης» τις δίνει; Που ψήφισε καλά καλά τη μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μετά τους λέει να πάνε στα δικαστήρια να τους δώσει ψωμί να φάνε… Φυσικά…μπορείτε να προβλέψετε τι πήραν απ’ τα δικαστήρια…

Ο εργολάβος έρχεται στη φύλαξη, θα ξανάρθει για την καθαριότητα, δεν έφυγε ποτέ από τα πλυντήρια κι εσείς για το έγκλημα κουβέντα. Δε γνωρίζεται τι θα πει Σταθερή και μόνιμη δουλειά για τους συμβασιούχους και για όλους ή μάλλον γνωρίζεται, αλλά δεν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά του κράτους για να γίνει λέτε.. Ε, αυτά λένε και οι υπουργοί σας. Όμως τα 45 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο(από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2017 για να μην ξεχνιόμαστε) στην Hellenic Τrain που σκότωσε τα παιδιά του κοσμάκη τα επέτρεπαν τα οικονομικά του κράτους!

Αλλά τι να πει κανείς; ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ!

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή