Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί μείζον ζήτημα του κέντρου των Τρικάλων

Το όλο και πιο πυκνοκατοικημένο κέντρο απαιτεί και συνοδευτικές δομές για παιδιά – Ετοιμάζεται για αλλαγή στέγασης το νηπιαγωγείο που φιλοξενείται στο προαύλιο του 3ου Γυμνασίου

Το κέντρο αλλάζει ραγδαία τα τελευταία δύο χρόνια. Οι μονοκατοικίες «αποχωρούν» ηττημένες από την ανάγκη στέγασης αλλά και την οικονομική κατάσταση που δεν επιτρέπει τη συντήρησή τους και τη θέση τους παίρνουν πολυκατοικίες πολλών ορόφων που αναμένεται να στεγάσουν εκατοντάδες οικογένειες.

Αυτό δεν αλλάζει μόνο αισθητικά το κέντρο αλλά και επιφέρει σημαντικές κοινωνικές αλλαγές κυρίως δημογραφικές. Οι περισσότερες αγορές νέων διαμερισμάτων γίνονται από οικογένειες που είτε ξεκινούν τώρα να δημιουργούνται είτε έχουν μικρά παιδιά.

Πρακτικά αυτό γεννά και την ανάγκη για περισσότερες δομές για τη φιλοξενία και τη δραστηριότητα παιδιών στην καρδιά της πόλης. Μπορεί όμως να καλυφθεί αυτή η ανάγκη;

Το Trikalanews.gr, μίλησε για το θέμα με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου. Όπως μας ανέφερε, πρόκειται για ένα ζήτημα που ομολογουμένως αποτελεί πρόβλημα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο μέσα στο κέντρο να βρεθεί χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει με σύγχρονους όρους σχολεία και δομές για την νηπιακή ηλικία. Ακόμη πιο δύσκολο να βρεθούν οικόπεδα που η διάθεσή τους θα γίνει για τον σκοπό αυτό.

Για παράδειγμα, ακόμη και η προσπάθεια εξεύρεσης οικοπέδου στην πλατεία Βουβής, που εδώ και καιρό επιχειρείται με διάφορους τρόπους δεν έχει τελεσφορήσει μέχρι σήμερα, ενώ θυμίζουμε ότι είχε πέσει στο κενό η προσπάθεια αξιοποίησης μέρους της πλατείας για τον σκοπό αυτό. Γενικότερα, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε παράλληλα με την δόμηση, να δημιουργείται και ελεύθερος χώρος για δημόσια χρήση.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως είπε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, κινείται η δημοτική αρχή όσον αφορά στο νηπιαγωγείο που φιλοξενείται στον προαύλιο χώρο του 3ου και 9ου Γυμνασίου (παλαιό Θηλέων). Όπως μας ανέφερε, έχει βρεθεί σε παρακείμενο δρόμο κτήριο που αυτή τη στιγμή είναι σε πρώιμη οικοδομική κατάσταση, και που θα μπορούσε να διαμορφώσει ο Δήμος Τρικκαίων σε σχολικό περιβάλλον για να υποδεχθεί ένα μεγάλο μέρος των νηπίων του κέντρου.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή