Τα πήρε όλα πίσω ο Κυμπουρόπουλος μετά την δυσαρέσκεια του κόμματός του

Μέσα σε λίγες ώρες ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος τα …μάζεψε και ανασκεύασε άρδην την αρχική του στάση στο ζήτημα των αμβλώσεων όπου δήλωνε την διαφωνία του με αυτές.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος σε ψήφισμα του Ευιρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά των αμβλώσεων είχε δηλώσει την έγκρισή του.

Προσπαθώντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη να ανασκευάσει τη στάση του, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ξεκαθάρισε πως «ήταν μια τροπολογία σε ένα συνολικό ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, από την στιγμή της σύλληψης. Αυτό ψηφίζαμε. Υπάρχουν άλλα ψηφίσματα που έχω ψηφίσει τα οποία είναι υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών».

Ο ίδιος επισήμανε πως η ψήφος του στο συγκεκριμένο ψήφισμα που αφορούσε στα δικαιώματα των παιδιών, δεν αντικρούεται με τις αμβλώσεις, αλλά είναι αλληλοσυμπληρούμενη με το συγκεκριμένο θέμα.

«Βεβαίως οι γυναίκες χρειάζεται να έχουν την αυτοδιάθεση του σώματός τους και να αποφασίζουν αν μπορούν να κρατήσουν ή όχι το έμβρυο που κυοφορούν και εννοείται ότι είμαι μαζί τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος τόνισε πως η κριτική που του ασκήθηκε από τον κόσμο ήταν απόλυτα φυσιολογική, αν ήταν όμως αλήθεια -πράγμα που δεν ισχύει- ενώ δεν δίστασε να ζητήσει και δημόσια συγγνώμη.

«Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα tweet στα κοινωνικά δίκτυα το οποίο αναπαράχθηκε από συγκεκριμένες εφημερίδες με στόχο μια αντιπολιτευτική σπέκουλα στο πρόσωπό μου», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Για την ανακοίνωση της ΝΔ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας τη στάση του κόμματός του δήλωσε πως η ΝΔ εξέφρασε μια πάγια θέση της και μια πολιτική την οποία υποστηρίζει. «Μπορεί εγώ να έκανα κάποιο λάθος και να αντέδρασα αργοπορημένα ως προς τη δικιά μου αντίδραση. Το κόμμα άλλωστε δεν είναι για να υποστηρίζει τους βουλευτές της, αλλά οι βουλευτές τις αποφάσεις του κόμματος».

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του», ανέφερε η ανακοίνωση της Πειραιώς.

 ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή