Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Τα στοιχεία δείχνουν καθαρή νίκη», λένε στελέχη της ΝΔ

Καθαρή και ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν τα exit polls που δημοσιεύθηκαν αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 7 το απόγευμα της Κυριακής.

Το κοινό exit poll που συμφώνησαν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνει ότι το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φτάσει τις 11 ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές.

Η αντίδραση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς ήταν ψύχραιμη με στελέχη του κόμματος να μεταφέρουν πως «Εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα».

Αποτελέσματα εκλογών: Θρίαμβος Μητσοτάκη με 11 μονάδες διαφορά

Σύμφωνα με το κοινό exit poll, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να λάβει από 36% έως 40%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από 25% μέχρι 29% που με τα δεδομένα αυτής της ώρας φαίνεται να είναι το μέγιστο ποσοστό για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με ποσοστά σε ένα εύρος από το 9,5% μέχρι το 12,5%. Το ΚΚΕ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστά από 6% μέχρι 8%. Η Ελληνική Λύση καταγράφεται σε ποσοστά 3,5% έως 5,5%.

Θρίλερ αναμένεται τις επόμενες ώρες για το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Το ΜεΡΑ25 καταλαμβάνει 2,5% έως 4,5% του εκλογικού σώματος και αναμένεται να μπει – έστω και οριακά – στη Βουλή. Μεγάλη νύχτα προβλέπεται για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 2,2% έως 4,2% και μέση τιμή το 3,2% που βάζει στη Βουλή την Πλεύση Ελευθερίας.

exit55

Η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς έφτασε περίπου στις 18:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αναμονή για το  κλείσιμο της κάλπης στις 19:00. Κατά την άφιξή του, αρκετοί ψηφοφόροι τον περίμεναν και τον χειροκρότησαν με τον πρωθυπουργό να λέει προς το πλήθος: «Κάντε λίγη υπομονή, θα τα δούμε σύντομα όλα. Πόση ώρα έμεινε; Μισή ωρίτσα ακόμα, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή