Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα… τρικ των Τρικαλινών για να αποφύγουν την κλήση στην ελεγχόμενη στάθμευση

Αποτελεί γενική παραδοχή πως παρά τα όποια προβλήματα… η ελεγχόμενη στάθμευση λειτουργεί και έχει βοηθήσει την πόλη τόσο στο κυκλοφοριακό όσο και στο σημαντικό θέμα της εύρεσης θέσης πάρκινγκ.

Εννοείται πως σε κάθε παρέμβαση κρατικού μηχανισμού στην οποία ζητούνται χρήματα από τους πολίτες, θα βρεθούν κάποιοι «έξυπνοι» που θα επιδιώξουν με διάφορα τρικ θα αποφύγουν είτε την καταβολή του τέλους στάθμευσης είτε να σβήσουν και την κλήση.

Σύμφωνα με την έρευνα του trikalanews.gr, ορισμένοι Τρικαλινοί κάτοχοι ΙΧ που έχουν οπτική επαφή με το αυτοκίνητό τους, περιμένουν να δουν την Δημοτική Αστυνομία για να ανοίξουν την εφαρμογή και να βάλουν την χρέωση για την θέση που έχουν καταλάβει. Μερικές φορές όμως… δεν προλαβαίνουν και τότε τρέχουν να πείσουν τους Δημοτικούς Αστυνομικούς πως μόλις έχουν παρκάρει.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί έχουν ήδη ελέγξει την περιοχή και γνωρίζουν ποια αυτοκίνητα έχουν αρκετή ώρα παρκαρισμένα και όποτε χρειάζεται, κόβουν το ανάλογο πρόστιμο.

Σε γενικές γραμμές όμως, υπάρχει κατανόηση… καθώς κάποιες φορές όντως η κλήση έχει κοπεί λίγα λεπτά αφού τελείωσε η χρονοχρέωση. Τότε, αν και η κλήση πρέπει να κοπεί, μπορεί να ακυρωθεί μετά από αίτημα του δημότη.

Επίσης ορισμένοι πληρώνουν την μια ώρα χωρίς να κάνουν ανανέωση και όταν δέχονται την κλήση παραπονιούνται πως πλήρωσαν μια ώρα.

Ένα τελευταίο κόλπο είναι το παρκάρισμα στην στροφή… εκεί όπου δεν υπάρχει πλαίσιο ελεγχόμενης στάθμευσης αλλά εκεί δέχονται κλήση από την τροχαία διότι κλείνουν την ορατότητα. Αυτό το φαινόμενο βέβαια έχει ελαττωθεί.

Η ουσία παραμένει ίδια… Για να λειτουργήσει η ελεγχόμενη στάθμευση, θα πρέπει όλοι οι δημότες να σέβονται τους κανόνες. και στην συντριπτική πλειοψηφία, έτσι γίνεται.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή