Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα Τρίκαλα είπαν ΟΧΙ στον Πομπέο

Μαζική Συμμετοχή της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο καταδίκης της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις.

Παρά τη δυνατή βροχή με μαζικότητα πραγματοποιήθηκε το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο και την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που υπέγραψε και ενισχύει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Δυναμική ήταν η συμμετοχή του φιλειρηνικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος από τα Τρίκαλα.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, η οποία, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απαράδεκτη συμφωνία που θέλει να υπογράψει η κυβέρνηση με τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ με στόχο την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και προσθέτοντας τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβικείου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στα πολεμικά παιχνίδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και θέτει το λαό και τη νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.

Επίσης πρόσθεσε ότι: «Συνεχίζουμε δυνατά, αποφασιστικά, κλιμακώνουμε την πάλη μας έχοντας εμπιστοσύνη στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις. Πιστεύουμε οι λαοί να βάλουν τέλος μια και καλή σ’ αυτή τη βαρβαρότητα. Όλοι στο δρόμο του αγώνα να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά που ετοιμάζουν να υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ».

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως: «Πομπέο, Πομπέο, δεν ήρθες για καλό, σου κλείνουμε την πόρτα, έξω από εδώ» και «Ούτε γή, ούτε νέρο, στους φονιάδες των λαών».

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή