Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα Τρίκαλα τίμησαν τη μέρα της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού

Εκδηλώσεις στο μνημείο των 5 ΕΠΟΝιτών στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

«Ποτέ ξανά φασισμός» είπαν σήμερα το πρωί τα Τρίκαλα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για τη λήξη του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο των 5 ΕΟΠΝιτών, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr, πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, επιμνημόσυνη δέηση και εκφώνηση ομιλίας από την Κωνσταντίνα Βαρδούλη, Διευθύντρια του 1ουΔημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο ΕΠΟΝιτών στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, από τους Εκπροσώπους όλων των οργανώσεων, οι οποίες έλαβαν ενεργά μέρος στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής και από τους Εκπροσώπους των φορέων του Νομού.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή