Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στην πεζογέφυρα του Ασκληπιού η τελετή υποδοχής

Λαμπρή η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην πεζογέφυρα του Ασκληπιού στα Τρίκαλα κατά την 6η μέρα του ταξιδιού της στην Ελλάδα, μέχρι το Παρίσι, για τη διεξαγωγή των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024».

Την τελετή πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, ενώ ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους που συμμετείχαν στη διαδρομή για τη μεταφορά της φλόγας ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Στις 10:30 ξεκίνησε λαμπαδηδρομία από την οδό Βασιλείου Τσιτσάνη, στο ύψος τη Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, η οποία πραγματοποιήθηκε από τους μεγάλους μας αθλητές Χρήστο Παπανικολάου, Σοφία Σακοράφα, Φανή Τζέλη, Δημήτρη Γεωργαλή και Καραγιαννοπούλου Μαρία, που καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος κόσμου.

Αφού έγινε η αφή στον βωμό, αναρτήθηκαν οι σημαίες των Ολυμπιακών Αγώνων, της Γαλλίας και η Ελληνική και η Φιλαρμονική Ορχήστρα απέδωσε τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους Εθνικούς Ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας. Μετά από λίγο ο κ. Σακκάς αντάλλαξε δώρα με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Jean Luc Lavaud, ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης, ο Τρικαλινός βουλευτής Θανάσης Λιούτας, η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίνα Κοντοτόλη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Trikalanews.gr:

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …